Norge invaderat!!

Norge är invaderat eller åtminstonde vattnen utanför Söröya…
De lokala talar om en torskinvasion utan dess like!
Våra 2 danska gäster åkte hem idag efter avslutat med ett par torskar över 20 kg och mängder mellan 10-20 kg under gårdagen. De 2 återstående gästerna, Ros-Marie och Per-Olof åker hem i morgon, 2 dagar tidigare än planerat då man är helt slut i kroppen efter alla storfiskar och alla intryck som man skall försöka smälta…
De fick också uppleva en stor val under gårdagen som gick upp endast några meter från båten. Tyvärr är det då tomt på gäster fram tills den 11 Maj. Det finns dock några som ev. planerar att åka upp med kort varsel och uppleva det helt otroliga fisket utanför Söröya.

Vid Havöysund åkte ”företagsgänget” hem idag och var mycket nöjda med sin upplevelse. Nu är det bara 2 båtlag kvar innan nästa gäster anländer på onsdag.
”Stockholmsgänget” som hjälpt mig att traila upp en båt inledde sitt fiske igår och förutom mängder med mindre fisk drog man också årets hittills största hälleflundra vid Havöysund. Denna mätte 125 cm och har en beräknad vikt på ca. 25 kg.

Vid Tromsö rapporterar Uffe om 2 mindre landade flundror från hans båt och någon tappad. De övriga gästerna landade också någon mindre flundra. Även här var det gott om torsk, de största runt 12-13 kg.

Bilderna är från Söröya och tagna utav Patrik Tjörnmark.
Som ni ser på nedersta ekolodsbilden, så är det nästan möjligt att gå på vattnet….

Jimmy