Kungskrabba på jigg, m.m!!

På min sista dag i Havöysund så drog vårt båtlag iväg på en långtur till en helt ny plats som jag helt enkelt inte kunde låta bli att testa, när man ändå var i området…
Platsen var väldigt strömsatt och förutsättningarna för ett bra hälleflundrafiske såg helt perfekta ut!
Redan efter 10 minuters fiske så drog jag själv på en fisk som kämpade riktigt bra i förhållande till sin storlek. Efter en bra kamp kunde vi således mäta in en flundra på 123 cm. Sedan var det riktigt trögt ett antal timmar innan Mårten från Sportfiskedepån i Helsingborg fastnade i vad han trodde var botten…
Vi sa till honom att linan skulle gått på andra hållet om det var bottennapp och han började att pumpa upp fisken. Fisken gjorde ingen rusning och knappt en knyck i spöet tills den kom upp till ytan. Men, när fisken fick syn på Mårten stora leende så blev det full fart på flundran!
Efter ett antal rusningar och en tuff kamp kunde vi mäta in en flundra på 138 cm och ett nytt pb till Mårten var ett faktum!
Vi såg under dagen bra många stora och långa ”bågar” på ekolodet och vi hade inte kontakt med någon annan fiskart, så jag misstänker att stället håller många flundror…
Övriga gäster på campen i Havöysund hade också fiskat bra och Peter Svensson mätte in dagens längsta flundra på 143 cm.
Vill passa på att tacka all gästerna och Fiskekompaniet för en mycket trevlig vecka i Havöysund och för en bra fotbollskamp!
På återseende till nästa år!
Ett nytt gäng anlände på tisdagskvällen och merparten av gästerna stack ut under natten i det fina vädret. Enligt rapporterna skall fisket varit fortsatt bra och ett av båtlagen fångade 4 flundror med de 2 största på 135 cm + 122 cm. Uffe och hans gäng i guidebåten fiskade mest torsk i dag, men utan några riktigt stora. Man hade dock 2 st rödspättor uppe i ytan som lossnade från jiggarna när man skulle lyfta in dom… Dessa bedömdes väga runt 2,5-3,0 kg! En del skall nu prova ”pillemete” efter de stora rödspättorna.
Vid Söröya så var det ett bra fiske i går som var sista dagen. Det skall ha fångats många stora torskar upp till 25 kg. Vår duktiga praktikant från Sportfiskeakademien, Johan Mikkelsen drog en marulk på hela 12,5 kg som under kvällen avnjöts på middagsbordet.
Vid Tromsö så har det varit varierat fiske sista tiden. En del har fiskat bra, andra inte…
”Danskgänget” har varit dem som varit lyckosammast med 31 flundror upp till 169 cm under sina 2 veckor. Det otroligast var väl deras Kamtjakakrabba på 950 gram fångad på Kineticjigg!!!!
Ni kan läsa mer om deras fiske på deras blogg: http://www.trawleren.blogspot.com/

Jimmy

123 cm platta

Mårten med sitt nya pb, 138 cm