Sen rapport….

Har tyvärr varit lite dålig på att uppdatera hemsidan på sista tiden, men ni har säkert fått lite fångstrapporter genom våra bloggar för respektive destination.
Befinner mig sedan i tisdags i Havöysund. Vi inledde fisket under onsdagen i fantastiskt bra väder och jakten på hälleflundra hade börjat!
Vi var 3 båtar som drog söderut till en ny plats jag tittat ut på sjökortet. Ett mycket spännande område som redan efter 5 timmars fiske fick lämna från sig 18 hälleflundror! Största flundran drog Tommy från vår båt och denna mätte 157 cm. Denna fisk fick sedan simma vidare efter mätning. Från övriga båtar så landades det också många hälleflundror och uppskattningsvis så fångade det ett 40-tal flundror på campen denna första dag.
Dag 2 så var det fortsatta svaga vindar men temperaturen hade sjunkit en hel del och merparten av dagen så regnade det…
Detta sänkte väl motivationen något och fisket var betydligt trögare denna dag. Det fångade i alla fall en del mindre flundror, massor av havskatt och en hel del torsk över 10 kg. Dagarna som följt har präglats av en kraftig nordvästvind, väldigt kallt och det har mest varit kortare turer i närheten av Havöysund. Metet har som vanligt varit väldigt stabilt och det har fångats massor av rödspättor, sandskäddor och annat. Vi har också fått 3 st lerskäddor upp till hela 820 gram, vilket är stort för denna art. Vi kunde också konstatera att man kan fiska från altanen på hytterna!! Hela Havöysundet och hamnområdet är nedlusat med lodda så redan första kastet gav en trippel på 1 trekrok! Det är emellanåt också stora mängder torsk i Havöysundet som jagar lodda. Torsken är i storleksordningen 1-5 kg och kan ställa till lite problem under plattfiskmetet…..
Personal och kunderna från Fiskekompaniet i Malmö som gästar oss nu i Havöysund utmanade oss guider på en fotbollsmatch under lördagen. Vi fick ta hjälp av några vänner till mig som också är här uppe nu samt en del lokala förmågor för att få ihop ett lag.
Resultatet? Jag tappade räkningen vid 10 baklängesmål och fick konstatera att fotboll nog inte var vår grej….
Men, revanch kräves och nästa år när dessa killar skall besöka oss, så skall vi vara bättre förberedda!
Vi har också hunnit med att fira av vår guide Uffes 40 årsdag och nu när denna vecka snart är slut, så kan man summera ihop en väldigt trevlig vecka med många goa skratt, även om vädret varit emot oss de sista dagarna. Vädret skall nu bli bättre och vi ser ut till att få en hygglig sista fiskedag vädermässigt i morgon. Jag själv och 4 andra har dragit upp båten på trailer för att testa av en ny fiskeplats inte alltför långt från Havöysund….
På Söröya så inledde man fisket makalöst bra på torsdagen som var deras första fiskedag!! Flera hälleflundror över 50 kg fångades med en på 196 cm och 100 kg i topp!!!! Man fångade också massor av stortorsk upp till 24 kg samt sej upp till 11 kg!! Dagarna efter så har det varit dåligt väder, men man har ändå kunnat fiska var dag i närområdet.
Vid Tromsö så har inte heller vädret varit lysande, men denna destination ligger väldigt skyddat så här har man fått lite mer fisketid. En del gäster har fiskat bra och andra sämre. ”Danskgänget” har varit mest lyckosamma med upp till 7 flundor/dag och med största fiskar på 157 cm + 169 cm.

Jimmy

Tommy drillar

Återutsättning 157 cm

Eddie med matflundra

Tommy med rödspätta