NYTT NSA-REKORD PÅ HÄLLEFLUNDRA!!!!!!!!!!!!!

Sent i går kväll så fångade Patrik Thor från Värnamo sin första hälleflundra någonsin. Det anmärkningsvärda var att flundran mätte 232 cm och vägde hela 165,5 kg!!! Fisken fångades ca. 15 min båtfärd från vår camp i Havöysund. Efter fotografering och gratulationer så väntade ett bad för fångstmannen och givetvis gjorde vår guide Uffe honom sällskap i det 5 gradiga vattnet….
Detta är den största hälleflundra någonsin som är fångad utav våra gäster. Flundran fångades på en av våra hyrutrustningar, vilket visar på att det är kvalitet på våra saker vi hyr ut!
Ett jättegrattis till Patrik!
En story om fighten och bilder kommer att publiceras i diverse fisketidningar framöver. Från övriga båtar i Havöysund rapporteras det också om bra fiske med mängder av hälleflundra, torsk och havskatt. I dag satte 11 årige Hugo från Göteborg sin far på plats genom att fånga en hälleflundra på hela 120 cm (ca. 20 kg). Hugos far fick nöja sig med att assistera vid fighten och att få titulera sig som dagens ”lubbkung”….
Nu väntar ”krabbfrossan” (kungskrabba-buffé) för våra gäster på hotellet efter en lång härlig dag på havet i underbart sommarväder.
Från Söröya rapporteras det också om ett mycket bra fiske under gårdagen! Guidebåten med Daniel vid rodret testade en ny fiskeplats inom rimliga avstånd från campen. Denna plats ligger vid nordsidan av Söröya. Man kunde efter fiskepasset summera ihop hela 10 flundror på guidebåten upp till knappa 25 kg!!!
Man hade också bl.a. ett trippelhugg på flundra! I tillägg drog man också ett 10-tal torskar över 10 kg på denna plats. Skulle gissa på att vi kommer att pröva här fler ggr….
Från övriga båtar rapporteras det också om bra fiske med mängder av stortorsk upp till ca. 20 kg samt en del hälleflundror.
I dag har alla båtarna gått till Storskalltaren i fint väder och det verkar varit en bra start!
Efter ca. 2 timmars fiske berättar Daniel om torskar upp till 23,5 kg samt 3 hälleflundror upp till ca. 15 kg från guidebåten. Övriga båtar har också fångat en hel del stora torskar och hälleflundror, dock ingen av större format (ännu…)
Vid Tromsö så var det en del vind i går och inte några mängder med fisk, men våra 4 danska gäster skall ha fångat en hälleflundra runt 30 kg som sedan fick gå tillbaka. I dag är det kalasväder och det lär säkert fångas fler hälleflundror under dagen!

Jimmy