Fläckig havskatt från Tromsö!!

Under gårdagen fångade våra svenska gäster en havskatt på hela 12,5 kg vid vår Tromsödestination!! En fisk som är ovanlig och svår att locka till hugg. Det är få förunnat att kunna visa en sådan på sin meritlista!
Annars har fisket vid Tromsö varit ganska trögt, men några mindre flundror skall ha fångats samt en del torsk.
Vid Havöysund så har framför allt våra 3 gäster från Holland utmärkt sig!!!
Under gårdagen fångade man hela 10 st hälleflundror! 9 st utav dessa vägde mellan 13-22 kg och fick friheten åter! Endast en mindre flundra behölls till middag. Dagen innan fångade Holländarna flundror upp till 32 kg. För de få som provat fisket efter rödspätta så har fisket varit lyckat. Hasse och hans båtkompisar har dragit spättor upp till 2,5 kg under de sista dagarna. Vi har nu funnit en del nya platser för detta fiske som varit väldigt produktiva. Det fångas också väldigt mycket torsk och havskatt i området.
Från Söröya rapporterar Jesper om ett bra fiske efter stortorsk under gårdagen där alla gästerna i guidebåten satte nya personliga rekord. Största torsken från guidebåten vägde 19,5 kg. I dag skulle Jesper och hans gäster jaga hälleflundra, rapport kommer senare om resultatet.

Jimmy