Stora hälleflundror på alla destinationerna!

Har varit lite dålig på att uppdatera om fisket pga. tidsbrist….
På tisdag som var min sista dag i Tromsö så fångades det en del fina fiskar. En av våra tyska gäster kunde ståta med 2 nya camprekord på samma dag. En havskatt på 8,75 kg samt en rödspätta som tyvärr inte vägdes, men jag uppskattade den till dryga 2 kg. Dessa rekord kommer säkert att slås inom kort om det är fler gäster som provar detta fiske! Båda dessa fiskar fångades endast några minuters båtfärd från campen. Våra polska gäster fick också en fin avslutning med en hälleflundra på 174 cm och 64 kg. Ett nytt gäng anlände i går kväll och under gårdagen fångades det ett par mindre flundror upp till knappt 10 kg samt en del torsk.
Befinner mig just nu i Havöysund och i går kväll gick vi ut för ett kort kvällspass. I vår båt lyckades vi inte att fånga någon hälleflundra som var målet, men vid grannbåten med Uffe vid rodret lyckades att lura en på 149 cm (ca. 45 kg). Från övriga båtar trillar det också in rapporter om hälleflundror och några helt otroliga mängder med torsk!!
Torsken finns i helt sjuka mängder och går väldigt högt i vattnet. De följer med jiggarna ända upp till båtkanten och där kan man i stort sett välja vilken fisk man skall släppa på!!!! Det är mycket lodda i området som har lockat hit torsken. Nu i eftermiddag skall vi göra ett försök på rödspätta. Ett annat gäng som var ute under gårdagen fångade 15 spättor över kilot med topp på 1,7 kg.
Från Söröya rapporteras om hyggliga fångster framför allt på hälleflundra. I går så körde man till ett av de bättre ställena för hälleflundra och man fångade ett 10-tal hälleflundror från båtarna med topp på 159 cm! Jesper Lyngsie som är guide där uppe nu och 2 veckor framöver rapporterar även in en 18 kilos flundra fångad ute på Reis nu under förmiddagen.
Vädret här uppe är helt underbart med svaga vindar och bleke hav!
Ni som har försökt att maila till mig från tisdag kväll till torsdag morgon bör nog skicka om era mail, då dessa verkar ha försvunnit ut i cyberrymden….
Mailen skall annars fungera nu igen och jag besvara dessa så fort tid medges….

Jimmy

Mjau...

Nytt camprekord i Tromsö

64 kg

45 kg