Jätteflundror!!

På Söröya har yrkesfiskarna de sista dagarna landat några riktigt stora hälleflundror!
Fiskaren Tom-Rickard drog för några dagar sedan 2 storflundror på 230 kg resp. 240 kg!! Tom Rickard är förövrigt den som drog jätteflundran på 314,5 kg för ett par år sedan utanför Söröya! Så han verkar ha koll på läget vart de stora befinner sig….
Tom Rickards kompis Kjell-Gunnar var också under gårdagen i samma område, men lyckades ”bara” att fånga flundror upp till 80kg, men fick i gengäld också en del fina långor upp till 15 kg samt en fläckig havskatt på runt 10 kg.
Fisket skall i skett i närheten utav Runningen.
Våra egna gäster då?
På Söröya lyckades våra 7 gäster fånga massvis av torsk upp till 12-13 kg samt en mindre hälleflundra. Uffe rapporterar om några oerhörda mängder med torsk, men en hel del torsk är ganska mager för tillfället efter leken.
I dag provar man lite längre söderut runt Kveitegrunn och Guldhålan för att se om de större exemplaren finns där.
Vid Tromsö så rapporterar Burkhard att våra 4 svenska gäster hade ett gott fiske med torsk upp till 12 kg samt ett par mindre hälleflundror i det underbara vädret med helt bleke hav. Burkhard själv åkte ut ett par timmar på kvällen och hann med att känna på en större flundras kamp under några minuters innan den tackade för sig och klev av….
Per Jonasson befinner sig också där uppe just nu och eftersom han håller på med underhållsarbete på sin båt, så fick han låna en av våra båtar. Precis innan man skulle åka i land så drog det på en fin flundra på Pers spö och efter en kort men brutal kamp, så kunde han besegra en hälleflundra på 161 cm (ca. 55 kg) som fick friheten åter.
Man börjar längta upp igen….

Jimmy