Storskalltar-premiär!!

7 nya gäster har anlänt till Söröya och i det kanonfina vädret planerar man en långtur till Storskalltaren i morgon!
Skall bli väldigt intressant och se vad det kan ge….
2 av dessa gäster anlände redan i går och har under dagen fångat massor av fisk, men ingen av de riktigt stora. Vår guide Uffe var också ute ett par timmar och medan jag pratade i telefon med honom så drog han på en torsk på 130 cm som fick friheten åter (ca. 20 kg). Denna fångades bara ett par hundra meter från land vid ”Kveitesundet”.
Vid Tromsö så rapporterar vår guide Burkhard att våra 4 svenska gäster dragit en hel del torsk upp till 13-14 kg. Burkhard själv är ute idag med Per Jonasson och en kille till, men jag har inte fått någon rapport om deras fiske ännu.
Säsongen börjar alltså så smått att komma igång!
Flygtrafiken verkar också kommit igång och vi har än så länge inte haft några gäster som blivit drabbade av detta stopp.
Söröyabloggen är igång och Tromsöbloggen kommer med all sannolikhet igång de närmsta dagarna.
I Havöysund startar vi igång säsongen den 1 maj.
Följ bloggarna för ”liverapporter”!

Jimmy