Hållbara jiggar!!

Våra 2 danska gäster fiskade väldigt bra under gårdagen och fångade inte mindre än 24 torskar över 10 kg varav 2 st passerade 20 kg:s gränsen. Toppfisken vägde 24,5 kg!
De berättade att dom hade fångat över 200 torskar på en av deras Kineticjiggar utan att byta kropp!
Kineticjiggarna är inte de billigaste på marknaden, men med den hållbarheten så är det troligtvis ändå det billigaste alternativet i slutändan….
Vi upplevde också liknande resultat under första veckan på säsongen där vi prövade flera olika jiggar. Vi fångade bra med fisk på de flesta av jiggarna, men det var stor skillnad på hållbarheten. Jiggarna från Kinetic var de som som höll längst utav alla och som dessutom också behöll färgen och inte tappade sin ”lyster”, vilket vissa andra jiggmodeller gjorde.
Idag är det sista dagens fiske för gänget som är uppe på Söröya nu. På torsdag kväll kommer ett nytt större gäng från Fredrikstad Havfiskeklubb i Norge på besök. Detta gäng stannar för 4 dagars fiske och då lär väl ”Svenskepilkarna” plockas fram…

Jimmy