Gårdagens fiske!

Gårdagen präglades av stark vind 14-16s/m och regn så de flesta gjorde kortare försök, så även guidebåten. Efter att legat och backat mot de höga vågorna och lyckats fånga några koljor och torsk så tilltog vinden ytliggare så vi var tvungna att slänga in handduken och segla in i hamn igen.

På eftermiddagen la sig vinden något (12-13 s/m sydlig )så några båtlag begav sig ut igen och dom blev belönade! Bästa båtlag lyckades med bedriften att landa hela 6 hälleflundror med topp på 126cm, detta väldigt nära campen.

Vi hade några gäster som avstod att bege sig ut med båt och valde att meta lite från bryggan, även här blev man belönad med en liten hälleflundra ca 25 cm. Detta visar att det stämmer, har man bara betet eller jiggen i vattnet så har man alltid Chans att fånga hälleflundra här i Havöysund! Idag skiner solen och vinden lägger sig mer och mer så nu hoppas vi på en riktigt fin dag med en massa fina fångster!

Ulf ”Oxen”Hugsén/Cristoffer Bergström