Tromsörapport

Fick en sammanställning från Jakob om deras fiske vid Tromsö under 10 dagars tid. I början hade man svårt att finna fisken och det blev endast enstaka flundror landade dom första dagarna. Allt eftersom man lärde och känna platsen så blev fisket bättre och dom 2 sista dagarna fångade man 7 hälleflundror/dag.
Allt som allt fick man i hop 40 st hälleflundror varav 33 st återutsattes. 17 utav dessa vägde över 20 kg och 3 st bedömdes till att väga ca. 55 kg.
Jesper rapporterade i går också om en fantastisk vecka med 10 fångade hälleflundror på 4 man, inte så många och det går som sagt många timmar/flundra.
Men, deras medelvikt var helt fantastisk!
7 flundror översteg 50 kg gränsen med en toppfisk på hela 222 cm (150-160 kg)!!
I stort sett alla flundror återutsattes.
Hälleflundrafiske på denna typ av platser måste vara det mest etiska fiske som finns. Med tanke på att bifångster är oerhört sällsynt och hälleflundran är ganska tålig och inte känslig för tryckförändringar. I Norge diskuteras det mycket om turistfisket just nu och dess skull till att kusttorskbeståndet är utfiskat(?).
Jag vill inte lägga mig i en diskussion, men faktum är att f.n är hälleflundran det mest eftertraktade målet för dom flesta sportfiskare som åker till Norge och C&R har blivit en form som är väldigt vanlig i dag.

Jimmy