Sanslöst torskfiske vid Söröya i natt!!!!

6 av båtlagen bestämde sig för att gå till Råsa sent i går kväll, vilket man inte ångrade….
Man anlände vid 22.30 tiden och en stor grupp valar fanns på plats så turen startade med valskådning. Nåväl, efter hand så kom fiskesuget och redan i 2:a driften kunde vår guide Charlie lyfta en torsk på 25,2 kg i båten. För det mesta så stod alla i guidebåten med böjda spö hela tiden och det var BARA stor fisk!!!
Den effektivaste metoden var att fiska med hel sej och då selekterar man bort dom mindre exemplaren (om där fanns några…).
Olle Möller i guidebåten var dock i en liten klass för sig med mängder av stortorskar och med ett nytt pb på 26,5 kg!
Stort grattis Olle!
Från övriga båtar fiskades det också bra och Jonas Asplund kunde väga in ett exemplar på 24,54 kg bland mängder av storfisk. Guidebåten och 2 övriga båtar gav upp vid 4-tiden då armarna var långa nog……
Endast en torsk behölls på guidebåten medans övriga fick ”växa till sig” framöver….
3 av båtarna låg således kvar och kanske så har det fångats en ännu större torsk än Olles?
Min gissning från i fredags att det skulle fångas en 25+ torsk och en 50 + kveite på Söröya i helgen är nu till hälften uppfylld!
Har ännu inte pratat med Magnus från Havöysund då dom också varit på nattfiske och säkert ligger inne med en riktig ”Törnrosasömn” för tillfället….
Men, på bloggen kan man utläsa att en av våra gäster (Rickard) lyckades fånga hälleflundror på 18 + 27 kg under gårdagen!
Från Tromsö har vi tyvärr ingen rapport ännu, men det kommer!

Jimmy