Sanslöst fiske vid Söröya i natt, uppdaterad kl. 0700!!!

Pratade med vår guide Uffe precis som befinner sig ute på spegelblankt vatten under strålande solsken. Han berättar att man gick ut 4 båtar till Storskalltaren i natt och redan efter några timmars fiske har fångat otroligt mycket storfisk varav merparten givetvis återutsatts.
Bara från guidebåten har man fångat inte mindre än 10 hälleflundror med en största runt 35 kg, 9 utav dessa flundror har återutsatts!
Man har också dragit mängder med storsej upp till 10-12 kg och som vanligt sjukt mycket stor torsk……..
Uffe själv lyckades också med konststycket att fånga en långa på 8 kg på jigg över 30 m vatten…..
Fisket pågår fortfarande så fler stora fiskar lär fångas….
När fisket är så otroligt bra så är det väldigt viktigt att man sansar sig och inte tar upp mer fisk än nödvändigt och försöker att hantera fisken på bästa möjliga sätt innan återutsättning. Låt ex. torsken och sejen tryckutjämna innan man tar upp den, detta gör en otrolig skillnad vid återutsättning.
För hälleflundrorna har vi snaror liggandes i båtarna och tabeller där man kan utläsa längden kontra vikt. Givetvis finns tumstock också i båtarna.
Även om sportfisket kanske högst står för en promille utav det som landas så tycker jag att vi skall dra vårt strå till stacken och framför allt skall man hantera fisken med respekt!
Nåväl, ett stort grattis till alla dom som fått uppleva detta otroliga fiske!!!

Jimmy