Fisket fortsätter i norr…..

Sent onsdag kväll anlände det ett nytt gäng gäster på Söröya efter en längre resa än vanligt…….
På Alta flygplats hade man nämligen hittat en 250 kilosbomb från andra världskriget under grävningsarbete vid flygplatsen. Detta gjorde att man fick stänga av all trafik i går och fram tills i dag när man sprängde bomben. Våra gäster fick då omdirigeras till Lakselv där vi hämtade upp dom med vår chartrade buss för vidare transport till Söröya.
En del gäster kunde inte hålla sig när man anlände på kvällen och gick genast ut på sjön i det fina vädret. På norsidan av Söröya fångades det massor av fin torsk upp till dryga 20 kg varav merparten återutsattes efter varsam hantering och tryckutjämning av fiskarna.
Vid Havöysund rapportera Hans om fortsatt bra hälleflundrafiske dock utan dom riktigt stora. I dag ligger man vid trollsundet och i allafall 3 st hälleflundror över 10 kg har hittills fångats. Man har också haft större efterföljare och väldigt många kontakter….
Det har också fångats stora rödspättor upptill 2,95 kg och mängder med torsk vid Havöysund.

Jimmy