Norges bästa rödspättefiske!

Havöysund erbjuder med all sannolikhet Norges bästa rödspättafiske och detta i väderskyddad miljö ett stenkast från campen/hotellet. Under ett kortare pass i går fångade man nästan ett 10-tal över 2 kg med 2 st toppfiskar på 2,4 kg. I skrivande stund så ligger vår guide Jakob Lindberg och testar fisket efter rödspätta efter att tidigare i dag fiskat efter hälleflundra med 9 flundror i båten upp till knappa 20 kg som resultat. Även kvällsfisket efter rödspätta går bra och nyss drog Nikolaj Bielecki ett nytt personbästa på 3,1 kg….
Frågan är inte om, utan när, det kommer en spätta över 4 kg….
Från övriga båtar har det också fångats en del flundror men ingen utav storlek. Är också fortfarande mängder med torsk, kolja och havskatt i området.
På Söröya har det i dag varit bytesdag och nya gäster har anlänt under kvällen. Tyvärr ser väderprognoserna rent bedrövliga ut och det ser ut som vi går in i säsongens sämsta väder, detta efter att i stort sett hela Maj månad varit fantastiskt vädermässigt…..
Man kan bara tycka synd om dom gäster som har haft oturen att välja denna vecka och vi håller tummarna för att prognoserna skall ändra sig!
I Tromsö rapporterar Per om hälleflundror upp till 129 cm i går. I dag och ett par dagar framöver är det materialvård och vila som gäller innan nästa gäng anländer.

Jimmy