Nya hjälpmedel för återutsättning av hälleflundra.

Under denna säsongen kommer samtliga av våra båtar vara utrustade med en inplastad längd/vikt tabell där man kan mäta hälleflundrans längd och sedan uppskatta vikten med hjälp av denna tabell. Givetvis kommer också en tumstock för mätningen att finnas i båtarna.
Dessutom har vi fått levererat ett specialtillverkat rep från Run-lock, som skall fungera som en snara, som man lägger runt stjärtspolen på hälleflundran för att åstadkomma minst möjliga skada på fisken innan återutsättning.
Hälleflundran har blivit en oerhört populär sportfisk och bestånden är fortsatt på väg uppåt, men jag tycker att vi sportfiskare skall dra vårt strå till stacken för att kunna bibehålla det goda fisket efter flundra som vi har idag i många år framåt!
Givetvis skall man kunna ta upp någon fisk för matbehovet, men håller vi det på den nivån så är jag övertygad om att många sportfiskare framöver också kan få glädjas över att få känna på dom brutala krafter som finns i en hälleflundra……

Jimmy