Bild på den gigantiska kungsfisken!, uppdaterad kl. 22.00

Vi lyfter på hatten och säger grattis till Martin Wijnia som idag har fångat en kungsfisk överstigande gällande världsrekord på 8,98 kg som också fångades tidigare i år utanför Söröya. Nu vägde Martins fisk ”bara” 40 gram mer än det förra rekordet och väljer han att anmäla denna fisk för rekordregistrering så blir det ett delat rekord då reglerna säger att vikten måste överstiga med en viss procent. Martins fisk tyngde ner vågen till 9,02 kg!

Skall vi gissa på att detta rekord slås igen nästa år?
Från guidebåten drog man också torskar upp till 17,9 kg i dag och från andra båtar rapporterades det om storsej upp till 12 kg, stortorskar och flera hälleflundror upp till 17 kg!

I morgon drar dom troligtvis på långtur och väderprognoserna är fantastiskt bra framöver så långt man kan se!

Jimmy

Martin Wijnia 9,02 kg