Fläckig havskatt på 19 kg!!!

Nu var det inte en av våra gäster men dom utgick från Sörvaer till en av våra stortorskpositioner där dom bl.a drog torsk upp till 21 kg förutom den unika fångsten i form av en fläckig havskatt som tyngde ner vågen till hela 19 kg! Världsrekordet ligger på ofattbara 28,9 kg men denna kise är nog ändå en av dom tyngsta någonsin på spö. Kisen högg på 105 m djup i samma område där en av våra gäster drog en på 12,6 kg i fjol. Kanske läge att rikta fisket här?
Våra egna gäster fick nöja sig med en del fina hälleflundror som fångades nära land samt en del stortorskar upp till 17-18 kg.
Största flundran i dag vägde 28 kg drogs vid kveitesundet utav Ernst Jörgensen från Danmark. Ytterligare en flundra över 20 kg har också fångats i dag och sammanlagt ca. 10 st. Våra polska vänner berättade om en jätteflundra som bet över en kolja som var på väg upp och strax under vattenytan tog storflundran tag i denna kolja och drog i väg i en 50 m rusning innan den släppte taget…………

Jimmy