Hälleflundraextas!!!

Inledningen på denna vecka har fått många gäster att dra på smilgroparna. Vi startade fisket på fredagen och detta var genrepet för helgens Kveitecup 2008. Det var lite sjö efter torsdagens blåst och alla båtarna låg nära land strax utanför Sörvaer. Det fångades en hel del hälleflundror och från Team högvarvs båt ropades det snart att det var storflundra på gång efter en dramatisk fight så landade Gustav Samuelsson en hälleflundra på hela 60 kg. Strax efter ringde danskbåten och meddelade att dom hade en 80+ flundra i båten! Denna fisk visade sig sedan väga 100,5 kg och fångades utav Bent Ejvind Römer från Danmark och är nytt årsbästa för campen. På lördagen drog tävlingen i gång och dom flesta båtar drog i väg på långtur i det helt underbara sommarvädret. Här fångades en hel del hälleflundror och värst var vår guide Ralf Bengtsson som själv drog 2 st hälleflundror på 53 kg + 51 kg!

Mig veterligen har det aldrig tidigare hänt att en och samma person fångat 2 st 50+ flundror på samma dag!

I dag söndag har tävlingen avslutats och det har fångats hälleflundror upp till knappt 30 kg och torskar upp till 24 kg. Under dessa dagar har också det varit mängder med efterföljare och stora hälleflundror som har slitit sig från krokarna.

Vinnaren av Kveitecup 2008 blev Daniel Rydström från Team Högvarv i Borås. Daniel lyckades knipa 3 st hälleflundror med en sammanlagd vikt av ca. 47 kg.
Priset bestod av en komplett fiskeutrustning, flytoverall samt resepresentkort på 8000 SEK hos oss på Nordic Sea Angling.

Vi gratulerar Daniel till segern!

Just nu är det fantastiskt fiske!!!

Nedan ser ni följande
bild 1, Team Högvarv med 60 kg hälleflundra
bild 2, Bent med 100 kg hälleflundra
bild 3, Bent badar!
bild 4, Ralf med 2 st 50+(!)
bild 5, Perra med stortorsk, 23,85 kg
bild 6, Daniel Rydström vinnare av Kveitecup 2008

Jimmy

Team Högvarv med 60 kg

Bent med 100 kg kveite!

Bent badar

Ralf med 2 st 50+

Perra med 23,85 kg

Daniel Rydström vinnare kveitecup 2008