Test av nya Arronetbåtar!

I måndags var vi ute och testade en av dom nya Arronetbåtarna i Östersjön. Arronet har tagit fram ett nytt skrov samt gjort en del förändringar på båtarna som tillgodoser vårt behov i Norge. Det nya skrovet verkar vara riktigt bra och vi körde ut 20 nm i farter mellan 20-30 knop i en sjö som varierade mellan halvmetern och metern. Båten gick väldigt behagligt och inte en droppe vatten kom in i båten oavsett från vilket håll vi hade sjön. Fortfarande var det också lika bra sidostabilitet som tidigare. Förutom skrovformen har man också justerat tyngdpunkten något, bensinlocket är flyttat längre bak och är mer lättåtkomligt vid bensinpåfyllning, ett torrt stuvfack under sittplatsen är också på sin plats, ett tak över pulpeten där man kan stå i lä vid ev. regnskurar, 10 st spöhållare i en krans framför pulpeten där dom inte är i vägen vid ev. drillningar av fisk m.m
Sammantaget kan man säga att en redan bra båt har blivit ännu bättre!
Dom 3 Arronetbåtar från 2007 har tagits tillbaka utav leverantören där dessa delar har bytats ut så att dessa blir likvärdiga med dom 4 nya Arroneter som beställt till nästa säsong.
Givetvis provade vi på att fiska också, men vid denna årstiden så står det ingen torsk på vraken i Ö-sjön så fisket bedrevs på på stentoppar där vi fick en hel del torsk, men nästan bara mindre som fick simma tillbaka. Största torsken vägde inte mer än 5,5 kg under den korta dagen. På sista stället som är en gigantisk sten ganska nära Simrishamn hade vi tyvärr några fina torskar på som dock släppte. Framförallt den ena fisken kan ha varit riktigt fin……..
Men, det är ju alltid dom största som släpper……..
Uppe på Söröya har bryggområdet bättrats på och förstärkts. Här har också byggts ett ordentligt tak över rensplatsen och det kommer troligtvis lite bänkar och bord i anslutning till detta där man kan sitta och dricka sin ”rensöl”!

Jimmy