Storflundra nära land!

Under söndagen kom det in ytterligare en del fina fiskar även om det var trögt fiske för dom hade varit på Storskalltaren kunde man ändå summera in en del hälleflundror upp till 19 kg och en del fina torskar upp till 17-18 kg. Måndagen var blåsig med vind från nordost och det var mest lite mindre fiskar som kom upp. Idag har det fortsatt varit blåsigt från nordost men med avtagande vindar under dagen och det väderprognoserna ser bra ut framåt. I skydd av nordostan låg det norska gänget mellan hamnen och kveitesundet och på 45 m djup nära land drog man på en rejäl fisk som slet av lina så att rullen havererade efter ett tag. Man fick då dra på sig handskarna och med ganska kraftig flätlina och armkraft som hjälp lyckades man dra in dom 20-25 m som återstod till fisken och lyckades med konststycket att borda hälleflundran på 32 kg! Vi lyfter på hatten till Gary som höll i spöet och hans kompisar som hjälpte honom med landningen! En mindre flundra lyckades man också landa på ett mer normalt sätt!

Jimmy