Tungt lyft vid uerfiske……., uppdaterad kl. 17.00

Ralf Sedlamyr från Norge som i fredags drog torsk på 23,6 kg samt ytterligare ett antal fina fiskar åkte ut på lite fiske efter kungsfisk med Thomas idag. Man fiskade mellan 10-öringen och Runningen och det var lite svårfiskat pga alla sejar mellan 2-8 kg som hakade på gummimackarna på 130-140 m djup….
På en av topparna drog Ralf på en härlig kvintett fiskar med torskdubblé på 18,6 kg + 13,1 kg samt på 2 st sejar runt 3 kg i samma lyft. Efter detta ville Ralf in till land och ”kose” sig lite i sommarvärmen och vila armarna…
Thomas hade också ett par riktiga monsternapp här på dom krokade sejarna han vevade upp.
Det var också ett annat gäng som i förra veckan provade i samma område efter grov torsk och det resulterade i ett par torskar över 20 kg på ett kortare försök. Det kan vara värt att prova lite djupare efter den riktigt grova torsken och i samma område kommer den största sommartorsk jag hört talas om på Söröya. Den skall ha vägt hela 46 kg och fångades på juksamaskin en vecka innan havsfiskefestivalen för en 7-8 år sedan. Om man sedan lägger till möjligheterna att kroka på stor kungsfisk och fläckig havskatt i detta område så är det helt klart intressant!
Många båtar är fortfarande ute i finvädret och det kommer säkert fortsatta rapporter från fisket som just nu är mycket hett!

Jimmy