Återigen stortorsk!

Inledningen var ok för det nya gänget som inledde fisket idag. Det var inga mängder med storfisk idag men en del fina fiskar landades. Största fisken idag var en torsk på 22 kg fångat av norskgänget på grundet Ryggen. Förövrigt finns det otroliga mängder med lax strax utanför Sörvaer. Under onsdagen landades det mellan 5-700 kg lax på fiskfabriken från dom få garnlänkar som ligger strax utanför hamnen. Största laxen vägde 17 kg rensad! Ett av gängen förra veckan skulle ägna mycket tid åt trollingfisket efter lax men pga. dåligt väder ett par dagar och kveitefrossa så blev det endast under sista dagen man gjorde ett försök. Då var det tyvärr dåligt väder och man kunde inte ligga på dom bästa laxa-stråken och man fick ”endast” en mängd gråsej mellan 5-8 kg samt tyvärr ett par måsar som inte kunde hålla sig ifrån dom ytgående betena. Givetvis körde man C&R på dessa!
Men möjligheten för att trollingfiska efter lax är ypperliga här och det finns en god chans att fånga riktigt stor lax innan den vandrar upp i Altaälven och dom andra nordnorska älvarna!

Jimmy