Resultat Kveitecup 2007

Här kommer resultaten för Kveitecup 2007.
1:a pris, Kjell Persson, Hälleflundror på 11,85 kg + 5,2 kg, summa 285,25 poäng.
2:a pris, Stefan Magnusson, Hälleflundror på 6,6 kg + 5,3 kg, summa 259,5 poäng.
3:e pris, Håkan Claesson, Hälleflundra på 8,35 kg, summa 141,75 poäng.
4:e och sista pris gick till Ulf Person med en torsk på 23,6 kg.
Priset för största hälleflundra gick till 1:a pristagaren Kjell Persson med sin hälleflundra på 11,85 kg och han kunde kvittera ut ett ekolod som var skänkt av Lowrance samt en flytoverall, fiskespö, havsfiskerulle och en resa till Söröya 2008 för totalsegern i Kveitecup 2007!
Det fångades mellan 25-30 hälleflundror under Kveitecup 2007 av dom 20 deltagarna. Tyvärr låg merparten strax under minimimåttet på 5 kg. Ena båtlaget lyckades med bedriften att fånga inte mindre än 10 hälleflundror sista dagen under mete med hel sill! Dagarna före tävlingen så fångades det flera fina hälleflundror upp till 40 kg så dom stora finns där ute! Ett par mycket stora fiskar gick då också förlorade………
Nya tag till nästa år!
Vill också passa på att tacka Navpoint och Fairpoint för er sponsring av Kveitecup 2007!
Summering övriga fisket under veckan:
Mängdfisket efter torsk var sämre än under föregående år men i gengäld var det flera riktigt fina torskar som fångades under veckan och det är ju dom vi vill ha!
Under Maj månad är torsken normalt som slankast efter sin lekperiod så det är förvånansvärt att det ändå fångades ett 10-tal torskar över 20 kg under senaste veckan. Flera av dessa fiskar var över 140 cm och den längsta hela 146 cm fördelade på 23,6 kg. Dessa fiskar bör ligga runt 30 kg i god kondition.
Några av gästerna fångade också en hel del havskatt och dom som provade fisket på djupare vatten drog en massa Kungsfisk. Gråsejen har ännu inte kommit i några större mängder men inom ett par veckor så är det nog fullt på varenda grundtopp utanför Söröya. Vi provade på metet efter rödspätta men det verkar inte kommit igång ännu och den enda fisken var en spätta på 1,25 kg fångat av Kenneth Ekelöw från Hjärup. Nu ändrar vi bytesdagarna till torsdagar och ett nytt gäng anländer i Kväll, bl.a Mustad Havfiskeklubb från Norge.
Välkommen du också till Storfiskens Rike!

Jimmy