Sista tävlingsdagen

Sista tävlingsdagen på kveitecup var blåsig med kuling från sydost. Detta gjorde att vi mestadels fiskade nära land på på norra och nordvästra sidan om Söröya. Fisket var lite halvtrögt för dom flesta men gänget från Kullavik som har fångat flera fina hälleflundror upp till 40 kg sedan i onsdags lyckades lura upp inte mindre än 10 hälleflundror sista tävlingsdagen! 4 utav dessa översteg minimimåttet på 5 kg och den största tyngde ner vågen till 11,85 kg.
Tekniken för dagen vara att leta reda på sillstimmen och därefter agna med färsk hel sill 10 m ovanför bottnen.
Kanske något att prova på grunden som håller större hälleflundra?
Senare på kvällen mojnade vinden och 3 båtlag stack ut för fiske igen och fångade flera fina torskar över 20 kg samt någon mindre hälleflundra.
Skall återkomma med fullständigt resultat på hemsidan från Kveitecup i slutet på nästa vecka.

Jimmy