Summering av sista veckans fiske!

Under ”kveitecup-veckan” så har det kommit upp en hel del fina fiskar. 8 st hälleflundror över 10 kg har fångats varav 7 st under tävlingen + en hel del mindre exemplar. Stortorskfisket har återigen visat sig vara lysande! 4-5 torskar över 25 kg har fångats sista veckan och ytterliggare ett antal över 20 kg!!! Har varit lite mindre med havskatt på sista tiden men en del fina katter upp till ca. 6 kg har fångats. Dom gäng som har provat fisket efter kungsfisk på 10-öringen har slutat fiska när dom dragit en 70-80 fiskar mellan 1-2 kg……. 3 st kungsfiskar har passerat 3 kg:s gränsen denna vecka. En mindre marulk kom också upp på Kveitegrunn vilket är en väldigt ovanlig fisk häruppe. Det fångades en förra året på 9,5 kg. En del fina gråsejar upp till 10-11 kg fångades på söndagens tur till Storskalltaren. På Storskalltaren fick vi också se en mycket stor torsk vända uppe i ytan. En av killarna i vår båt hade på en 5 kg:s torsk och när den var uppe vid ytan kom en mycket stor torsk efter den och vände uppe vid ytan! En härlig upplevelse att se en sådan stor torsk uppe vid ytan! Den vägde inte under 20 kg och den kan ha varit betydligt större än så också…. En annan mycket lyckad fiskeupplevelse var onsdagens tur mot Dönnesfjord för inlandsfiske efter öring och röding. Vi hade hyrt in en norsk guide som bjöd på grillat ripabröst på plats. Var själv med och lämnade av dessa gäster vid denna plats med otaliga sjöar och tjärn. Här var den mest underbara natur jag någonsin skådat i Norge och jag är övertygad om att gästerna håller med! Det fångades en del öringar upp till 7-8 hg men tyvärr gick väldigt många förlorade. Till nästa säsong kommer vi troligtvis att erbjuda guidade turer hit där det då ingår transport med bil, guide och mat. Detta rekommenderas verkligen och här finns en mycket stor potential när det gäller fisket. Enligt ortsbefolkningen så fångas det mycket och stor fisk i dom här otaliga vattnen i detta område. Vi kommer då att erbjuda heldagsturer och ev. också längre turer med övernattning. En mycket stor fördel här är att det nästan är myggfritt!!! Har man fiskat i havet några dagar brukar man vara ganska mör i armar och i ”knoppen” så då kan jag rekommendera en sådan här tur. Säsong för detta är från slutet på juni till slutet på september. Denna plats måste bara upplevas och kan inte beskrivas i ord eller bild! Söröya erbjuder en stor variation i fisket och med goda möjligheter att fånga stor hälleflundra och monstertorskar som du troligtvis inte finner på någon annan plats i Norge! Kommer under närmaste tiden att jobba med en förändring av hemsidan och produktion av en ny broschyr.

Jimmy