Trög inledning men bättre eftersom…..

Den nya gruppen som kom upp i torsdags kväll inledde fisket under fredagsdygnet men med väldigt dåliga resultat. Det fångades ett par torskar runt 17-18 kg men det var nog den sämsta dagen fiskemässigt hittills i år. Det brukar aldrig vara trögt en längre tid här uppe och redan under lördagen kom det i gång igen. 3 båtar drog till Storskalltaren och 3 till Råsa. På Storskalltaren var det inte lika mycket fisk som vanligt men det fångades torsk upp till 21,4 kg och 3 st hälleflundror varav den största vägde 27,65 kg och den fångades av Jimmy Kendra från Danmark. På vägen hem stannade en av båtarna på Runningen och i första nedsläppet drog Ulf Palmquist en monstertorsk på hela 25,4 kg! På Råsa hade vi väldigt gott torskfiske och många passerade 10 kg:s strecket i vår båt. Största torsken på Råsa lyckades jag dra själv och den vägde 22,4 kg. På festivalen var det sämre fiske än normalt och vinnaren hade ”bara” 240 kg i fångst. Det kom upp någon torsk över 20 kg och hälleflundror upp till 28 kg. I dag Söndag är planeringen från vår båt att gå till Galtefjorden och prova metet efter fläckig havskatt. Vi skall också testa av några grund på nordsidan. I detta område har det förmodligen aldrig testats med sportfiskeredskap så det skall bli väldigt intressant.

Jimmy