Blåsig inledning!

Idag provade några ur det nya gänget som kom upp i går kväll att ge sig ut på ett kortare pass i förmiddags. Den envisa vinden runt 12 m/sek gjorde att man fick fiska strax utanför hamnen utan något större resultat. Man avbröt fisket ganska omedelbart och gick in i värmen i gjestehuset. Men att det finns stor fisk strax utanför hamnen bevisade ett gäng norska sportfiskare igår som var ute med fiskebåten ”Haldis” som vi också samarbetar med till våra gäster. Strax utanför holmarna som ligger utanför hamnen fastnade en mycket stor fisk på en av deras krokar. Efter en våldsam kamp på ca. 1 timme rusade den förmodade hälleflundran under båten där linan skavdes av mot båtkanten…..
Vädret ser bättre ut framöver och från i morgon till annandag påsk så är det fiskeförbud för yrkesfiskarna. Alltså inga garn, långlinor eller annat i vägen……

Jimmy