Stor kungsfisk!

Vi får fortfarande jobba hårt før att få den stora torsken till att hugga. Det är enorma stim av lodda inne som torsken äter sig mätt på och den ställer sig då nära botten och vägrar att bita på våra krokar. Enligt lokalbefolkningen så brukar loddan inte vara här någon längre period och när den vandrar utåt igen brukar torskfisket vara extra bra. Størsta torsken idag fångades av Krister Arvidsson och den vägde 18,1 kg. Ytterliggare några torskar øver 10 kg fångades också idag. Ett av gängen provade en kort stund några nedsläpp på 10-øringen och det resulterade i ett 15-tal kungsfiskar där den størsta vägde hela 3,8 kg!, denna fångades av Casper Christensen. Dom drøjde sig också kvar lite längre än oss andra och under sista timmen børjade torskstimmen att växa och dom hann då med några torskar øver 10 kg och dessutom tappade dom en riktigt stor. Igår hade dom också følje av en riktigt stor hälleflundra ända upp till båtkanten ute vid kveitegrunn, denna hälleflundra bedømdes väga mellan 50-100 kg.

J