30 kg:s torsk och marulk!

För några dagar sedan fångade en norsk sportfiskare vid namn Odd Olsen en torsk på hela 30 kg på spö på Breigrunn som ligger 2 nm utanför Sörvaer. Breigrunn har hittills i år varit mycket bra. Vi själva fångade ett drygt tiotal torskar över 10 kg på en knapp timmas fiske från vår båt på senaste resan. Dessutom fick danskarna Claus Severin och Michael Flintag en marulk på 9,5 kg på Breigrunn! Detta är den första spöfångade marulken jag hört talas om från Söröya! Yrkesfiskarna själva säger att det är sällan dom får marulk men däremot har det varit riktigt stora exemplar. Claus och Michael hade också ett bra fiske efter kungsfisk den ena dagen då man fångade 4 st över 1,5 kg på norra kveitegrund. I morgon bär det iväg för 2 veckors guidning på Söröya! Återkommer med fler rapporter från söröya framöver!

Jimmy