Utrustning

För att undvika övervikt och för att komplettera din utrustning så kan du köpa vad du behöver på campen.

  • Jiggar (Westin, Storm och andra vanliga jiggar i vikter mellan 100-730gr samt shadar i många olika färger)
  • Sänken för mete med betesfisk
  • Pilkar (100-750gr. Rörpilkar och gjutna pilkar, förkromade och färgade.)
  • Flätlina ”Strike Wire” 0,23-0,36 mm samt 0,8-1,2 mm Fluorocarbon/nylon som tafs.
  • Krokar (Owner 2/0 – 5/0), lekande, ringar och tackel av god kvalitet

Prisnivån motsvarar en vanlig fiskeredskapsaffär hemma i Sverige.


Spö och rulle
Man klarar sig bra med samma utrustning man använder för havsfiske hemma i Sverige/Danmark. Spöet bör vara 6-8 fot i 20-30 Ibs-klassen. Rullen ska ha en bra jämn broms och plats till minst 200-300 meter flätlina i dimension 0.30-0.40mm beroende på vilket typ av havsfiske du kommer bedriva. Skreifiske och hälleflundrafisket kan man gå ner i storlek på rullen då man sällan fiskar över 100 meter men bromsen måste fortfarande vara av mycket god kvalité. Använd alltid en 1-2 m lång skyddstafs av 1-1,2 mm nylon/fluorocarbon längst ned. Tafsen ska ha lekande i båda ändar och mellan tafs och bete kan man använda sig av en ring av god kvalité, undvik beteslås! Tafsen är till för att skydda flätlinan från den steniga bottnen och från fisktänder. En lättare utrustning till mete efter rödspätta kan också vara bra att ha med.

Utrustning du kan hyra
Vi använder oss utav förstklassig utrustning för uthyrning!

På vår destination Havøysund har vi Rullen BFT12 från CWC och de övriga destinationerna kommer vi att använda oss av Shimano’s Talica 10 eller Maxel Sealion 08D. Det här är havsfiskerullar som även de mest krävande havsfiskarna är nöjda med. Rullarna är starka, lätta och gedigna. Utväxlingen är relativt hög. Bromsen klarar av de snabbaste rusningarna och tuffa fiskeförhållanden. Dessa tillhör de absolut bästa havsfiskerullarna på marknaden. Rullen är fylld med 0,36 mm Strike Wire flätlina.

Spöet är ett eget designat NSA-Black edition spö från Westin som har samma sköna klinga som vår tidigare favorit Dynamic Boat men nu designat i en 6’8” utförande med foamhandtag som sitter perfekt i handen tillsammans med högkvalitativa japanska fujiöglor och en snygg finish. Vi kör med 20-30 Lbs spön som täcker alla typer av fisken här uppe. Fiskeutrustning (spö/rulle/lina) kostar 500 NOK/vecka att hyra. Bara spö 100 NOK/vecka.

Vid hyra av havsfiskeutrustning ingår också en lättare utrustning för ex. plattfiskmete som lånas dagsvis i mån av tillgång. Även denna utrustning är av toppkvalitet. Vi använder oss av Westin dynamic powercast 8,0” 40-130 gr och en haspelrulle med bra bromsverkan. Vi kommer också att testa Westins nya W3 vertical spö med en Shimano Tekota till detta fiske. Även dessa finns att hyra/låna i mån av tillgång.


Kläder
Varma kläder är ett måste. Temperaturen kan variera mellan sommarvärme och noll grader under samma vecka. En flytoverall ger både god säkerhet och värmer skönt. De är därför väldigt populära som fiskeplagg. Ett fiberunderställ eller kläder av ull är bra att ha under overallen. Undvik kläder av bomull som suger åt sig vatten och tar lång tid att torka. De är dessutom tunga att ha i bagaget. Varma skor eller stövlar är också ett måste liksom vantar och mössa.
Se komplett packlista här.

Flytoveraller du kan hyra
Flytoverallerna vi hyr ut är av riktigt bra kvalitet. Vi har valt Westins flytoveraller som är några av marknadens bästa flytoveraller. En flytoverall är bra att ha under hela säsongen eftersom det fort kan bli kallt. Fryser man under fisket så fiskar man sämre och det påverkar det hela upplevelsen negativt. En flytoverall förbättrar också den personliga säkerheten. Dräkten tvättas mellan varje uthyrning. Det finns invändiga hängslen i overallen så att man kan hänga av ovandelen om det skulle bli varmt, men ändå att man snabbt kan kränga på sig overallen vid ex. en nödsituation.

Priset för att hyra overall är 400 NOK/vecka.

All hyrutrustning bör förbokas minst 1 månad innan avresa för att vara garanterad till att hyrutrustning finns på plats. Förbokningar prioriteras och för att vara helt säker på att just din storlek finns så ange även detta när du bokar!