222 cm flundre i Vesterålen – August leverer!

Høsten er på full fremmarsj her i Nord Norge, og temperaturene begynner sakte men sikkert å droppe nedover. Mange forbinder gjerne høsten med rufsevær og kaldt, men det har ikke vært helt tilfellet denne uka. Selvom det har vært kaldere enn de seneste ukene, så har vi virkelig hatt et flott vær her! Det har innebært flere langturer for våre gjester. August har alltid vært en stabil måned fiskemessig, og det er ofte nå Langturen vår leverer de aller største fiskene.

Våre gjester har som sagt hatt flere muligheter til å dra ut på Langturen den siste uka, og det har resultert i mye stor torsk opp mot 26 kilo, lange over 20 kilo og flere store flundrer! Men gutta i båt 2 dro nok det aller lengste strådet denne uka, og da Ingvar trodde han hadde kroka en bra torsk, ble han temmelig sjokka over hva som ventet etter det. For etter å ha gjort noen forsiktige pump, dro lina bare rett i vei, og de skjønte kjapt at det ikke var snakk om en torsk. Fighten var hektisk da flere andre i båten hadde traslet seg inn i hverandre, og Ingvar forsøkte å løfte fisken opp. Men etter litt om og men på 80-90 meters djup, så kunne Patrick lande Ingvars drømmefisk på hele 222 cm! Det er en virkelig drømmefisk, og er nytt årsbeste på campen her i år! Et stort grattis fra oss Ingvar!

Utover dette har det kommet flere fine flundrer fordelt på båtene, og gutta i båt 5 landet dagen etter en superfin fisk på hele 167 cm! Og det er ikke helt tilfeldig heller at det kommer opp større fisker nå på denne tiden virker det som. For det var nemlig på denne tiden i fjor vi begynte å få kontakt med de aller største der ute, og mange toppfisker har blitt landet under denne perioden der ute før! Båt 6 opplevde noe helt bisart siste dagen på vei ut til Langturen også. Da de skulle fiske opp noe agnfisk på vei ut, så ser de en større flundre som følger etter heklen fullt av sei. Og kun 3 meter under båten klipper denne fisken et pr sei og setter full fart ned mot bunnen! Med bare en tynn line på hekla, og et lettere spø, så skulle det vise seg å bli en lang og forsiktig fight. Men dette klarte de bra, og etter en god stund med forsiktig pumping kunne de lande en skikkelig sugge på 163 cm! Helt vilt på en hekle!

Utover dette har det kommet mye fin fisk i nærområdet også. Flere torsker over 15 kilos merket, og en flott toppfisk til Patrik på ca 19 kilo også! Vi har mengder med fisk på visse spots nå, men det er også veldig distinkte huggperioder. Så det gjelder å ha litt tålmodighet, så kan belønningen være stor.

Vi lader nå opp for en ny uke her i Vesterålen, og vi er utrolig spente på å se hva fisket har å tilby. Langturen går nå inn i sin heteste periode, og vi kan ikke vente til vi kommer oss ut dit igjen! Vi får bare håpe været holder seg…

Tight Lines // Jørgen & Alexander