Flundra, Stor Sej och Torsk från Nappstraumen!

Den veckan som har varit har det bjudit på ett varierande fiske för våra grupper som har varit och hälsat på oss på Lofoten. Vädret har även varit helt magiskt för oss vissa dagar. Det har varit så bra väder så att hela utsidan av Lofoten har varit som en spegel på vattnet. 

Det har varit bra fart på storsejen även en bra storlek på dom, det har kommit upp ett flertal fina sejar runt 10 till 14 kg. Det är ett riktigt roligt fiske framförallt så är det effektivt att spinnfiska dom när dom är aktiva i mellanvattnet. De bjuder på sköna hugg och roliga fajters. Snittet var runt 7-8 kg i de flesta stim man hittade.

Hälleflundra fisket fortsätter att vara stabilt ute på det stora blå. Med en fin snittstorlek de flesta dagarna. En av dagarna så var Calle med sina kompisar ute på havet och fiskade efter hälleflundra. Den dagen så var det riktigt bra fart på fisken, vi lyckades landa hela 7 st fina flundror men en topp på 126 cm som David stod för denna dagen. Den dagen så var alla hälleflundror menna 96 cm till 126 cm. Vi hade även ett par kontakter som tyvärr slet sig efter en kort stunds fajtande. 

Torskfisket har varit bra stundtals denna veckan. Men har verkligen fått leta och haft tålamod runt betesfisk stimmen. Efter mycket nötande så kommer man få resultat. Då har det kommit upp många fina torskar runt 8-10 kg klassen. Det har även kommit upp ett par torskar som har tyngt ner vågen  till 12 kg. Det har även kommit upp någon långa som bonusfiske under torskfisket.

Vi tackar alla gäster som har besökt oss under denna veckan och så välkomnar vi de nya gästerna som ska få uppleva det magiska fisket och miljön som vi har på lofoten. 

Hälsningar// Calle och Kristan