VM vecka och magiskt väder i Hawaiisund!

Under veckan så har Världsmästerskapen i hälleflundra fiske tagit plats här i Havöysund och samtliga gäster på campen har deltagit i tävlingen vilket är en riktigt cool upplevelse att inte bara tävla i flundra fiske, utan även uppleva adrenalin inom flundra fisket på en helt ny nivå. Helgens bravader med tävling och stor fest i byns idrottshall med hundratals människor rundades av med en sagolik dag på havet under söndagen med magisk väder. Egentligen har hela veckan bjudit på kanon väder, men under finalen på lördagen så var det riktigt tufft ,med mycket regn och vind på sina ställen, annars har det varit sol och kanon förutsättningar.

Förutom ett stort fokus på hälleflundra under veckan så blev det lite torsk fiske där på söndagen ena båten på campen lyckades dra en riktig padda till torsk på hela 29 kilo! Vilket dessutom är årsbästa på campen. Det har blivit fångat ett gäng stora flundror där en riktig kanon fisk på 188cm blev veckans största flundra. Under tävlingen lyckades även min farsa dra till med en riktigt bra pjäs på jigg och dessutom nytt PB på 170 centimeter. Under sista dagen på veckan så lyckades vi pricka ett riktigt kul flundra fiske, där det dessutom var spegelblankt, sol och varmt. Vi inledde dagen med en fin fisk på 143 centimeter, och efter ett par olycksfall med linbrott på stor fisk, så lyckades Stig få revanche på en riktigt bra fisk på 175 centimeter!

Tight Lines// Douglas & Andreas