Bra fiske i blåsten i Vesterålen!

Enda en uke er over i Vesterålen, og man kan vel si at været ikke har spilt helt på lag. Men selvom sydvestlige vinder har vanskeliggjort mulighetene våre, så har det likevel kommet opp flere fine fisker! Med den sydvestlige vindene ble det mest aktuelt å søke ly innenfor øyene her, og vi valgte derfor å utforske litt nye områder i nærheten av våre nye camp på Stokmarknes. Det gav utteling i det tøffe været!

Fokuset ble lagt på flundrefisket, og samtlige båter lykkes bra med det de første dagene. Både Fadi og George kunne lande hver sin første flundre på dag 1 av reisen, på respektive 116 cm og 105 cm. Båt 1 lykkes også, og fikk en fin fisk på 107 cm. Gutta i båt 6 landet også en fin flundre på ca 90 cm, bare et steinkast unna den nye campen vår! Utover dette ble mye av tiden brukt i nærområdet de neste dagene, med et mixet resultat i vinden. Folket i båt 6 lykkes med ytterligere en flundre på 105 cm disse dagene, og mistet et ordentlig monster på et relativt nytt område for oss i nærheten av den nye campen.

Men været skulle endelig snu littegrann på tampen av uka. Været tillot endelig å komme seg ut på litt torskefiske, og selvom det ble mye leting, traff vi på et kjempebra stim på slutten av dagen. Mengdefisket var helt i toppklasse, med mye fin matfisk rundt 5-8 kilo. Og det kom så klart noen toppfisker rundt 10 kilo, og noen skikkelige rugger på rundt 15 kilo! Den aller siste dagen valgte de fleste båtene å legge tid på flundrefisket, men også våre flate venner var ganske så forsiktige, og det ble kun et par fisker straks under minstemålet. Men en fin bonus var at spekkhuggerne viste seg på yttersiden. Dessverre var visiten kort, men vi fikk dem på nært hold! Det er alltid en opplevelse å se disse kjempene.

Nå har en ny uke starter her ute, og vi sitter i skrivende stund i sofaen, rett ut, etter en lang dag på havet. Endelig har været roet seg, og hele campen har vært på langtur! Og det virker som det er kicket ordentlig i gang igjen der ute… Flere store fisker har kommet opp, så stay tuned for neste nyhet!

Tight Lines // Jørgen & Alexander