Ännu en super flundra på 202 centimeter i Havöysund

Vi har haft en riktig dunder vecka med otroligt fin väder utöver hela veckan här i Havöysund. Campen har varit full med entusiastiska sportfiskare och äventyrs lusta turister, de fina förhållandena och varma temperaturerna har möjliggjort för många timmar på havet och en otrolig upplevelse. Grädden på moset var att dom stora hälleflundrorna var i stöten i början av veckan och Micke i båt 3 lyckades redan under fredagen nypa en kanon fisk på hela 182 centimeter!

I söndags vankades det långtur och dom flesta gick all in på flundra, redan i början av dagen när det fiskades betesfisk på en topp så fick flera båtar kontakt med flundra på sina betes riggar, så dom inledde fisket där runt betes toppen och det kom upp både många och stora flundror med 152 och 156 centimeter som störst. Sedan när strömmen började dö av fram mot dagen så blev fisket trögare men alla båtarna hade ett lyckat fiske, inte att förakta båt 6 som körde på eget håll denna dagen och lyckades dra en riktigt dröm fisk på hela 202 centimeter! Dom har tidigare år dragit stor fisk på detta stället och hade god känsla för spottet, vilket skulle visa sig stämma och en fisk på 202 centimeter, ja det är bara att gratulera, vilken dröm fisk!

Det gjordes några försök på rödspätta i veckan igen och även denna gång kom det upp riktigt fina rödspättor med topp på 64 centimeter och 3,4 kilo vilket är super bra, flertalet fiskar på runt 2,5 kilo fångades också. Torskfisket fortsätter vara lite lurigt då det är riktigt svårt att hitta dom stora fiskarna, dock är det otroliga mängder med torsk mellan 4-8 kilo, men dom stora fiskarna har inte synts till trotts att vissa fiskat riktigt mycket torsk i veckan, hoppas dom kommer snart!

Tight Lines// Douglas & Andreas

S