25 kilos torsk og spekkhuggere i Vesterålen!

Man kan vel mildt sagt si at sommeren har kommet for fullt i Vesterålen. Den seneste uken har vi virkelig vært heldige med været, og har ikke vært begrenset en eneste dag! Vinden har vært tilnærmet null, og solen har stått på og gitt en kjært velkommen sommertemperatur. At vi i tillegg har fått besøk av spekkhuggere de siste 2 dagene har virkelig satt prikken over i-en.

D

De seneste dagene har fokuset for våre gjester å ha hatt et actionfylt fiske. Torsken har virkelig inntatt grunntoppene og kantene rundt om. Storseien står like ovenfor og bidrar til et veldig spennende fiske. Under dagene som har vært har det kommet mengder med fin torsk over 10 kilo! Og da torskene ikke kanskje har hugd på bunnen, har man gitt jiggene litt ekstra fart, og kroket store seier på 12+. I helgen var det virkelig et speilblankt hav, og alle båter satte kurs ut mot langturen. Og selvom fisket her ute var noe treigere enn vi hadde trodd det skulle være, kom det likevel noen utrolig fine toppfisker blandt båtene! Svenskene i båt 5 dro til med en ordentlig grov torsk på 25 kilo! Paul i Guidebåten dro en skikkelig fin Lange på 20 kilo og svenskene i båt 3 fikk brytet med en flott flundre på 111 cm! Så fine fisker kom det opp blandt båtene.

De kommende dagene var det også et helt magisk vær. Men det kjentes langt å dra ut på langturen igjen, så vi la heller fokuset på yttersiden av øyene her ute. Det skulle vise seg å være en bra ide! På et grunnere parti fant vi bra med fisk, og det var non-stop action på både torsk og sei i et par timer. Jeg mistet tellingen på hvor mange torsk rundt 8-10 kilo vi fikk, men det var mange. Det hele ble toppet av når Simon i Guidebåten dro til med en skikkelig fin torsk på lettspinn, som dro vekta helt ned til 17 kilo! En rå fisk å dra på 40-120 grams oppsett med mindre jigg.

Utover dette har vi også begitt oss ut på en litt lengre tur til områder vi sjeldent har fisket. Vi prøvde oss på flundrene, men det var dessverre uten hell, og bare noen enkle kontakter. Men vi så oss ut noen djupkanter på vei tilbake hvor vi har hatt veldig bra fiske tidligere, og la de aller siste timene på denne plassen. Det viste seg å være helt gull, for vi traff virkelig på en bra torskestim på 60-90 meters djup. Blant to båter ble det fanget flere fine topp fisker rundt 10-12 kilo. Men Paul i Guidebåten dro dagens lengste stråd med en torsk som snuset opp mot 20-kilosmerket!

Aller siste dag dro Alex og Ross med seg de to britiske båtene for å prøve seg litt på artsfiske, med godt hell! Fokuset var på flatfisker og flundre. Ikke lang tid etter første drift kroker Simon en flundre på 85 cm på spinn, og Mel drar dagens første spette på samme plass! Ross hadde også et fint spettefiske en bit lenger nord, med fine toppfisker på rundt 45-50 cm. Svenskene fortsatte sitt gode fiske på grunntoppene litt lenger syd, og var for andre dag på rad gjestet av om lag 10 spekkhuggere! Det ligger et herlig klipp av disse dyrene på vår Facebook-side!

Nå er det en ny uke her i Vesterålen, og værmeldingen ser upåklagelig ut! Vi håper og tror at det gode fisket fortsetter, og at vi får flere møter med spekkhuggerne. I dag morges så vi også mengder med pukkellaks som hoppet i fjorden, så det spørs om det er flere båter som begir seg ut i skumringen og prøver seg på den invasive arten som spås å komme i store mengder dette året…

Tight Lines // Jørgen, Alexander og Ross