Sommer fiske i fra nappstrømmen

Denne uken har vi endelig hatt høytrykk i her i Nappstrømmen! Gjestene har virkelig fått sett Lofoten fra sin beste side, med temperaturer opp til 25 grader, sol og bitevillig fisk!Denne uken har vi fisket mye på utsiden av Lofoten. Det er er et stort område, med mye spennende fiskeplasser. Første dagen kjørte flere båter ut på torskefiske sammen med guidbåten. Fisket startet bra, og det var bra mengdefiske med torsker på 5-13kg, flotte matfisker! Største torsk ble rundt 16kg. Som vanlig ble det også tatt mye sei i bra størrelse, og noen mindre kveiter.

De neste dagene har det vært mixet fiske. De som har satset på rødspettefiske inne i vikene har hatt riktig bra uttelling. Spettene har vært bitevillig, og det har kommet opp mange fine rødpetter. De fleste rundt 45-50cm, med også noen større toppfisker nærmere 2kg. Under fiske på grunn vann, har det også blitt noen kule bonusfisker som steinbit på ca 5kg. Også gjengen i guidebåten hadde en fin dag på havet og landet mye fisk!

Båtene har kjempet mye på ,ute på nordsiden i finværet. Og det har blitt fisket bra. Svenskene i båt 2 hadde en riktig fin dag, der de hadde et bra torskefisket tidligere på dagen. Men det var når det skulle legge noen drifter etter kveiter det virkelig skulle bli stangbøy! I en renne på 40meter dyp kroket de først en fantastisk fin kveite på 155cm, og 30 minutter senere stod samme man og det drillet en ny stor fisk! Den ble perfekt landet, og målebandet viste 170cm. Stort grattis!

Guidebåten har hatt stabilt bra fiske de siste dagene. Både på torsk, sei og kveite. Ingen riktige store toppfisker, men fin fisk som byr på en fight. Blant annet et fint gjeng torsker opp til 13 kilo. På grunntoppene ute i havet så har vi fått mye fin lyr 5-7kgs klassen. Kult og se at det er såpass mye lyr/bleka for tiden. Det å fiske i t-shirt på speilblankt hav, er noe man ikke opplever hver dag. Denne uken har det virkelig vært sommer stemming rundt campen, og gjestene har kommet til land blide med mye fin matfisk, og ta med seg hjem. Bortsett fra fisket, så har vi sett spekkhuggere nesten hver dag utpå havet! En heftig opplevelse for de som ikke hadde sett det tidligere.

Vi takker for denne ukens gjester, og ser frem til en ny uke!

Hälsningar// Kristian,Calle og Gustav