Finväder och fint fiske i Nappstraumen!

Denna vecka har bjudit på riktigt kalasväder, och stundtals riktigt fint fiske.

Rödspättorna börjar bli riktigt feta och fina vid den här tiden på året och det är inte ovanligt att lyckas kroka riktigt fina fiskar på mellan 1,5-2 kilo, vilket kan bjuda på en riktigt rolig fight med lätt utrustning. Torsken har likaså varit på hugget när dom väl har lokaliserats då dom stundtals har varit ganska svåra att hitta. Men när du väl hittar stimmen så smäller det på rejält och storleken är ofta ganska fin med en snittvikt på dryga 8 kilo.

Dom senaste dagarna har havet legat spegelblankt vilket har gjort att långturer och fritt spelrum har varit möjligt. Calle som har styrt guidebåten med våra franska vänner har åkt lite längre än vanligt för att testa lite nya jaktmarker och med siktet inställt på torsk så har våra gäster i guidebåten verkligen fått känna på spöböj då dom har fått många fina fiskar på en bra bit över 10 kilo. Team Fransson i båt 3 har också fått en hel del fin torsk samt en lite hälleflundra på ca 75 centimeter. Tobias & Klara har haft siktet inställt på hälleflundra dock utan lycka men vad gör det när man får torskar på över 10 kilo som bonusfångst och dom fick även uppleva ett finbesök av vikval.

Dom kommande dagarna ser det ut att blåsa upp lite mer men vi hoppas på en fortsatt fin höst här i Nappstraumen.

Tight Lines

Martin & Calle