Makalös avslutning på säsongen i Vesterålen!!

Senaste veckorna här uppe i nord kan man verkligen påstå ha präglats av riktigt höstväder. Starka vindar, kyla och nederbörd har bråkat med oss i stort sett varje vecka senaste tiden, vilket har komplicerat fisket en aning. Nu är däremot sista veckan för säsongen förbi, och ett bättre avslut på säsongen går inte att tänka sig. Vädret visade äntligen upp sig från sin bättre sida och när prognosen lovade riktigt kanonväder inför näst sista fiskedagen, så var valet enkelt att bege oss ut för en sista långtur. I gryningen lämnade båda båtarna campen och vi begav oss utåt över ett spegelblankt hav. Efter lite körning och något stopp på vägen efter betesfisk så var vi äntligen på plats. Spänningen var på topp och det dröjde inte länge innan spöböjen duggade tätt ibland oss. Vi kunde landa massvis med grymma torskar där de flesta låg mellan 12-17 kg. Långorna var inte heller svåra att lura och vi landade ett flertal granna långor, där den största togs av vårt gäng från Skottland på grymma 19 kg!

Dagen flöt på i bravur och vi lyckades landa massvis med fina fiskar som resulterade i många nya personbästan för våra gäster. Grabbarna från Skottland berättade att de hade ett helt fantastiskt roligt fiske efter sej på lite lättare utrustning där de gång på gång kunde landa granna sejar mellan 5-10 kg! Strax före hemresa så lyckades vi pilla upp en mindre hälleflundra på 91 cm, och en stund senare brände vi troligtvis en riktigt fin pjäs som totalförstörde en 2,5 kilos sej som vi råkat kroka på uppvägen.

Tiden går fort när man har roligt och runt 5-tiden var det dags att röra sig hemåt igen innan mörkret började falla. När vi passerat den yttersta udden fick vi plötsligt syn på ett gäng späckhuggare som lugnt kom simmande emot oss. I solnedgången över ett vindstilla hav gästades vi av dessa fantastiska djur som rörde sig fram och tillbaka mellan båtarna. En otroligt vacker upplevelse och ett ögonblick man kommer minnas en lång tid framöver. 

Väl i land avrundades kvällen med lite grillning, pilsner och en massa goa fiskehistorier och som grädde på moset fick vi mitt under vår trevliga stund runt grillen skåda ett vackert norrsken som bredde ut sig över himlavalvet. En mycket bättre avslutning på säsongen går inte att önska sig. 

Stort tack till alla fantastiska gäster den här säsongen och vi hoppas få träffa er här uppe igen inom snar framtid!

Tight Lines från Vesterålen!

/ Oscar