Flundrene hugger i en blåsig avslutning!

Nok en uke er over i Havøysund, og det har vel ikke avsluttet på beste vis med tanke på været. Men folket har fått fisk, og visse båter har hatt riktig fint fiske på både torsk og flundre. Det har også kommet en kjempefin toppfisk kun et steinkast unna campen…

På mandag rattet Douglas Guidebåten, og dro med seg noen båter for å gjøre litt vikfiske for dagen. Båt 4 fulgte med til plass, men båt 5 valgte å bli igjen litt nærmere campen. Vel på plats var det kontakt med fisk direkt, og det ble flere fine matfisker opp mot 120 cm. Det var bra aktivitet på fisken, og flere fisker ble landet i båten. Båt 3 fikk også flere fine matfisker denne dagen. Men så var det jo värmlendingene i båt 5 som valgte å bli igjen, uhyre nære campen. Arne skulle sope i en riktig bra fisk kun minutter unna campen, og fighten var mildt sagt i gang. Flere bottenrusninger gjorde den. Det blåste rett bra, men Arne holdt i og lykkedes å få fisken opp til ytan. Landet og sikret kunne fisken måles til 170 cm! Så klart fikk denne vakkerheten sin frihet tilbake etter noen snabbe bilder. Helt fantastisk så nære campen, og ikke mange minuttene senere skulle Jörgen få en riktig fin flundre på 125 cm også! En herlig dag, og skåningene i båt 7 og 14 hadde også et fint fiske på torsk en liten bit ut, der de også fikk et par fine matflundrer rundt 90-100 cm.

På tirsdag skulle endelig vinden legge seg lite, og vi dro på en lengre tur i søken på flundran. Vi var 5 båter som stakk i veg, men Kenneth og Per dro til et annet sted kun en time før oss. Vi møtte dom på vegen ned, og da hadde de allerede fått en fin matflundre på 105 cm, etter 5 minutts fiske. Men vi fortsatte ned til en vik, og vel på plats så tok det vel ikke mer enn 5 minutt før første flundre var i båten. Det var Marie som var førstemann i båten til å lande en fin liten flundre straks under måttet. Og Marie skulle igjen vise at hun kunne fiske, og dro likevel 2 snabbe flundrer til innen noen annen hadde lykkedes å få en. Straks over 80 og en under måttet, som alle fikk sin frihet tilbaks. Spinnfisket var også effektivt denne dagen, og vi fikk et par metersfisker på spinngrejene. Det var et fint mengdfiske, og til slutt valgte flere båter å lete litt torsk i nærheten. Båt 14 traff virkelig på flekken, og fant et stort stim med sei på dypt vann. Ikke helt feil, sto det mengder med torsk under, og disse var mellom 8-15 kilo! Riktig fint fiske hadde dom. På vegen hem stannade vi litt nærmere campen, og skulle se om vi kunne lure opp en større flundre på sluttampen. Etter 5 minutt i første drift, så small det til i min betesfisk, og gav den litt tid. Kroket den med sirkelkroken, og den ruste i veg. Men jeg hadde den på i ca et halavminutt, så slepte sirkelkroken, noe som er ganske ufattelig. Det var også en bettre fisk…

Båt 3 hadde også veldig stabilt fiske på flundran! Kort tid etter at de hadde ankommet fiskeplassen, sopade dom i flere matfisker på type 90-100 cm! Dom hittade en liten flekk som holdt veldig mye fisk, og landet et titalls stykken på kort tid, der alle flundror fikk svømme tilbaks… På samme flekk fantes det også en fin toppfisk for dagen, og dom lykkedes å lande en nokså støkig 142 cm flundre kort tid senere!

142 cm

Onsdag, siste dagen, var virkelig værgudene sinte på oss. 14-15 sekundmeter og spøregn var det. Fisket ble derfor noe begrenset, og flere valgte rett og slett og ta en lugn dag på land. Det var svårt å hitte le av vinden. Båt 3 krigade seg ut, og lykkedes å få en liten flundre under måttet innen de bestemte seg for å kjøre hjem til varmen. Båt 14 hittade lite torsk utenfor campen, ingen giganter, men noen fine matfisk. Det ble helt enkelt med det denne dagen, for det var riktig hardt vær.

Nå er det dags for en ny uke. Været for den kommende uken ser veldig lovende ut i starten, og vi satser på at vi kan komme oss i veg på noen langturer. Fisket er stekhett for øyeblikket, og vi er svintaggade på å se flere store fisker. Høsten er virkelig prime time…

Tight Lines // Jørgen & Douglas