Stora sejar och starka strömmar på Å

Förra veckan var som bekant en grym vecka där vi slog vårt tidigare rekord i antal 2-metare på en säsong.
Måndag och tisdag fortsatte i samma stil där alla båtar gick hårt efter flundra. Alla båtar på campen fångade fina flundror och flera riktigt fina torskar där ett par var uppe och nosade på 20 kg.
Det enda vi saknade förra veckan var ett bra sejfiske, men vi hade halvmåne förra veckan vilket så här års innebär väldigt liten skillnad mellan hög- och lågvatten. Vilket i sin tur innebär att strömmen som sejen tycker om att jaga i blir väldigt svag och då blir fisken väldigt inaktiv.
Men som tur var var det andra fisket under veckan grymt så vi är nöjda ändå!

Denna vecka började lite trist med blåsigt väder under torsdagen där vi fiskade lite bleka i närområdet och fångade lite makrill till fredagens flundrafiske.
Igår var vädret också då tufft vilket begränsade oss till att bara kunna fiska efter flundra igår förmiddag. Fisket var tyvärr ganska trögt där vi ändå lyckades fånga ett par fina fiskar upp till 120 cm men förhållandena gjorde det svår att fiska effektivt.

Idag har vinden lagt sig men det ligger fortfarande kvar väldigt hög sjö som rullar in från väst. Det i kombination med att det är fullmåne denna vecka vilket betyder stor skillnad på hög- och lågvatten dvs mycket stark ström gör att vi även idag var begränsade till förmiddagen för att jaga hälleflundra. Detta eftersom ström och vågor krockar med varandra under eftermiddagen vilket ger en extremt stökig sjö och det blir rent livsfarligt att befinna sig i Moskenstraumen.
Men trots det så har flera båtar idag lyckats fånga flera fina flundror och en hel del riktigt feta sejar som nu är riktigt på gång i den starka strömmen!

Tight lines!

André, Alex & Johan