Flundrorna nappar i ett blåsigt Havöysund

Då har har gästerna krigat på i några dagar på havet här uppe, prognoserna inför veckan har inte sett lovande ut och inledningsvis visade det riktigt tuffa vindar över helgen. Så under fredagen då det var fullt fiskbart hela dagen och skulle blåsa upp ordentligt under lördagen, så gjorde samtliga gäster det mesta utav första dagen och fiskade stenhårt. Alla båtar på campen fiskar 100% på flundra och fick gott resultat första dagen, på ett område där ett gäng båtar befann sig nappade det bra och samtliga båtar landade flundra där, och båt 3 gjorde riktigt syggt ifrån sig och Roland inlede veckan med en riktigt grann flundra på 155 centimter. Peter Arvidsson som inte är ny till flundra fisket och brukar lyckas bra här uppe, inledde veckan med att första dagen ha en topp 3 i sin båt på 140, 143 samt 150 centimeter vilket såklart är en riktig super dag och magiskt att öppna upp veckan med ett sådant fiske.

Lördagen som enligt prognoserna nästan skulle blåsa bort, visade sig bli helt okej och alla båtar var ute och fiskade hela dagen och fram åt kvällen la sig havet riktigt ordentligt och vi fick en magisk höst kväll, dock var fisket inte helt på topp och de flesta hade lite segt. Jag och Jörgen som inte hade några guideningar passade på att sticka ut till fjells och testa på lite öring oh röding fiske, i första sjön lyckades jag peta upp en fin liten öring, men på vägen hem stannade vi till vid ett ställe och kastade i havet för att se om vi kunde lura upp något där, och på andra kastet fick Jörgen en riktigt stilig havsöring. Det är riktigt trevligt att testa på lite alternativt fiske in emellan alla monster fiskar här uppe och avslappnade att komma ut på bergena och se den fantastiska naturen på nära håll. Men under gårdagen så hade vi sydliga vindar och vi nådde fina områden, några båtar var ute efter ett roligt mängdfiske på flundran och lyckades riktigt bra och ett flertal utav båtarna hade över 10 flundror per båt och även många fler än så. Några andra som gick på stor fisk var Janne och gänget i båt 6 som efter några timmars fiske mosade i en riktigt stabil fisk, en lång fight i den hårda strömmen gick och tillslut när dom skulle försöka landa den stora fisken så gick det snett och flundran slet sig och simmade iväg utan mätning, men dom uppskattade den till ungefär 170-180 centimeter… Samtidigt var Roland i båt 3 på hugget igen och dammade upp 2 riktigt fina flundror på 130 centimeter, helt magiskt.

Nu har jag precis hört rykten om att det skall ha kommit upp en riktig monster flundra där ute så skall bli extremt spännande att höra nu under kvällen vad som försegått där ute, och ja fisket är riktigt on fire!

Tight Lines// Douglas och Jörgen