Veckosummering Vesterålen!

Senaste veckan har varit förhållandevis tuff vädermässigt. Det har varit blåsigt i stort sätt varje dag vilket komplicerat antalet platser för oss att fiska. Trots förutsättningarna så har vi stundtals lyckats väldigt fint med fisket denna vecka. Veckan inleddes på topp med långtur, där det landades flertalet stora långor upp mot 20 kg+, torskar upp till 18 samt hälleflundra upp till 136 cm. Utöver långturen har det under veckan landats massvis med fina torskar med toppar upp mot 17-18 kg, grymt mycket sej upp mot 12 kg i topp, samt ett antal fina hälleflundror där de tre största under veckan har mätt in på 142, 136 samt 129 cm! Sista dagen för veckan la sig vindarna, så det beslutades att avsluta veckan med ytterligare en långtur.

Alla båtar åkte ut tidigt på onsdags morgonen. Vinden hade avtagit rejält men den gamla sjön låg kvar så resan ut blev stampig. Väl där ute la sig sjön fort och molnen började spricka upp och solen trängde sig fram! Första timmarna därute började ganska segt men framåt eftermiddagen började det hugga! Riktigt stora torskar började komma upp i båten och alla var över 10kg. Största som landades under dagen var en rejält stor kloss på 24kg! När dagen började gå mot sitt slut hade alla båtar haft ett grymt fiske på stortorsk och även landades ett par långor upp till 20kg! Båt 5 lyckades att kroka en fin flundra på 110cm som fick följa med hem till campen!

Tight lines,

Oscar & Marcus