Veckosummering från Havöysund

Då har vi precis avslutat en fantastisk vecka och vilken dunder avslutning vi fick, inte bara var fisket på topp enda in på slutet utan även vädret var helt osannolikt fint med värme och spegelblankt vatten. Även i måndags bjöds vi på ett fantastiskt väder, vattnet låg som en spegel hela dagen och jag fick med mig samtliga båtar på campen ut klockan 05:00 på havet. Efter ett par tuffa dagar skulle det bli nice att komma iväg på lite fett flundra fiske, och väl framme klockan 06:00 så högg det på bra redan från början och bland annat Dannes båt landade 7 flundror ganska omgående, men det tog inte mer än ett par timmar så dog fisket av, och tyvärr så var fisket riktigt segt hela dagen, men en båt nämligen Motala pöjkarna i båt 6 dröjde sig kvar och nötte helt in på kvällen. Detta verkade vart värt det då det på kvällen kom igång igen och de slutade med 12 landade i båten som samtliga fick friheten åter och gubbarna var riktigt nöjda som hade haft det lite svårt tidigare dagar så kul att det lossnade.

Under tisdagen så snurrade in ett riktigt skitväder och det regnade i kopiösa mängder och blåste på endel, men alla båtar på campen krigade sig ut i hopp om att dundra på dröm flundran eller som vissa som gjorde ett tappert försök på rödspättan. Som vissa sa när dom kom in var att ”ja vi fick ju tvättat overallerna iallafall” och ja det verkade som att de flesta hade det svårt och fiskarna var riktigt svårflörtade i det tryckande mörka vädret, men några som faktiskt lyckades var grabbarna i båt 9. Stefan å gänget i båt 9 drog till ett gött ställe ganska nära campen där det var ganska lugnt med tanke på vindritningen och nötte flundra, det slutade med 3 riktigt fina flundror med topp på 122 centimeter, vilket är ett magiskt resultat en svår dag som den.

Men igår så fick vi oss ett riktigt pang väder igen, jag drog med mig ett gäng båtar på en lite längre tur för ett gött flundra fiske. Det var fortfarande Lars i båten som väntade på sin livs första flundra och det största målet med dagen var att få han på en flundra. I en vik inne på 10 meters djup började flundrorna komma in under båten och mer eller mindre hela tiden kom det in fisk på lodet. Helt plötsligt började det dra i Lars betesfisk och efter ett gött mothugg så satt den äntligen där! följt av ett par goa rusningar på det grunda vattnet så kunde jag börja Lars livs första flundra och glädjen i Lars ansikte gick inte att mista sig på, det var magiskt. Men det slutade inte där, när tidvattnet började bli rätt så flyttade vi oss till et riktigt fint storfisk ställe, och efter lite gnetande så började Lars spö böja sig igen, och efter mothugget denna gången så var det inga tvivel om att det handlade om en bättre fisk, han pumpade upp fisken snyggt till båten och gav den inte mycke utrymme till att stick iväg och jag fick landa en helt fantastisk fisk på 136 centimeter till Lars som hela veckan suttit och drömt om denna stunden och vi var helt i eld och lågor att han äntligen hade lyckats. Vi fortsatte fisket på det stället, det tog inte långstund innan det bombade till nått helt brutalt i Joakims spö och han fisk sig en riktigt sjuk åktur av en helt galen fisk, han pumpade på och konstaterade att tyngden var den samma som första dagen då han drog en flundra på hela 156 centimeter… kampen fortsatte och när vi hade landat och mätt den så var den hela 152 centimeter! och Joakim som gör sin livs första resa till Norge hade alltså landat 2 gubbar på en vecka, alltså 2 flundror över den magiska gränsen 150 centimeter!

Nu laddar vi för ännu en vecka i paradiset och vi kan knappt vänta tills nästa gäng anländer i eftermiddag!

Tight Lines// Douglas och Johan