Artsrik innledning i Riøsysundet!

Enda en uke i gang her i Riøsysundet. Været har vært turbulent kan man si, men på fredags morgen lovte YR at det skal være riktig fint, så vi kjørte ut på en lengre tur klokken 5 på morningen på søken etter torsk og storsei. Ikke helt feil, var været helt nydelig på morningen, og fisken bet så det sang av…

De siste ukene har vi testet en del nye områder for både torsk og sei, som virkelig har levert bra. Et flatere platå med et par fine topper ute på åpent vann. Der ute skulle det igjen stå fullt med fisk, og Gabriel, Andreas og Daniel som gjør sin første norgerese, fikk virkelig kjenne på spøbøy. Andreas var først ute i ilden og slengte ned sin 400 grams Crazy Daizy som såvidt traff botten innen det søg riktig til. Spøet gunget riktig bra, og Andreas fikk til slutt landet sin første fisk for resan. Ingen dårlig fisk heller, en torsk på 11 kilo. Fisket fortsatte i samme fart, og nå dukket fine seier opp på ekkolodet over torsken. Daniel sto og speedjigget med et lettere spø, og lykkedes å lande en fin sei i 10 kilosklassen. Flere fine fisker ble landet, og flere torsker i 8-10 kilosklassen, samt mye sei mellan 5 og 8 kilo. Men Gabriel skulle kroke i noe som var enda tyngre ute på ca 70 meters djup. Vinden som var lovet å komme, hadde begynt å bygge seg opp sammen med bølgene. Det ble derfor en drakamp med fisken som rullet nede på djupet. Alle var spente, og etter en bra fight kunne vi land Gabriels Største torsk noensinne, på hele 16 kilo! Dette området har virkelig vist seg fra sin beste side nok en gang, og gir en mulighetere til å kunne fiske litt ulike steder!

Dag 2 skulle vinden være desto tøffere mot oss, og mulighetene ble derfor innsnevret. Vi bestemte oss for å kjøre litt artsfiske etter kolje og havskatt, med fokus på flundra på slutten av dagen. Kolja var veldig bitevillig, og vi fant den i stor mengder på relativt grunt vann. Selvom vi ikke fikk disse monsterkoljene som har florert de siset ukene, fikk vi mengder med fin kolje på rundt 2 kilo for hele gjengen. Siste delen av dagen rikta vi oss inn på flundra og havskatt, og selvom flundrene ikke virket interesserte nok, så hadde vi et par veldig lovende kontakter på et relativt ufisket sted. Vi testet ulike dyp, men de var rett og slett vanskelige. Daniel slepte så jiggen sin langs botten sin, og havskatten virket å like det. For da han slapp ned til botten igjen, så ble det bare stumt og tungt. fra typ 70 meters fjup kom det en grå skikkelse opp mot båten, og vi så at det var en riktig fin havskatt! Ikke mindre en 5,5 kilo

Værgudene hos YR var igjen noe tøffe mot oss, og i dag var det lovet mye regn og typ 8-9 sekundmeter sydlig. Men da vi kom ut, var det faktisk ikke fullt så ille som de hadde lovet. Det regnet såklart, men vinden var ikke så jobig som antatt. Dagens mål var å teste på djupt vann etter lange og uer. Så vi plukket lite betesfisk på vegen, og bega oss ut i fjorden på djupt vann. Første tesplass leverte ett par veldig fine hvitlinger på ca 700 gram som fikk bli med hjem til middag i dag. Torsken virket også like de store makrellfiletene som ble sluppet ned på 200 meters djup , så vi flyttet oss også derfor til neste plass. En fin brant som gikk fra 90 rett ned til 220 meter. På denne branten kunne man faktisk se det som tilsynelatende så ut som et stim med kungsfisk. Så vi slapp ned våre tackler, og samtlige fikk hugg direkt. Her var det kungsfisk på fære, og nok en ny plass for kungsfisk er funnet. Det var ekstreme mengder med kungsfisk, dock ingen riktigt store. De fleste på lå på 1-2 kilo, men det var riktig kul å fange disse på noe grunnere vann. Vi tenkte å avlsutte dagen med litt seifiske på en topp vi tidligere har hatt suksess. Da vi kom frem dit, var ekstreme mengder med sei djupere enn sist gang. Mye fin sei mellom 4-8 kilo klippte pilkene, og kungsfisken lurte også opp i mellanvatnet her også. Samme size, men det viser tydelig hvilket bra bestand det er med kungsfisk i fjorden her. DEt ble avslutingen på dagen, og en herlig dag med mange ulike arter.

De kommende dagene er noe blåsige ut, men onsdag lover riktig kanonvær. Gjengen er riktig taggad på å teste eggakanten, og vi håper at prognosen holder det dom lover så vi kan gjøre et nytt forsøk på det uendelige djupet. Fisket har vært veldig bra, og vi ser frem i mot de kommende dagene!

Tight lines // Jørgen