Hårda vindar men fint fiske i Nappstraumen!

Början av veckan bjöd på ett riktigt kalasväder och stundtals galet bra fiske framförallt efter torsk. I guidebåten har vi denna vecka Team Forsberg från västkusten som dom första dagarna ville rikta fisket efter torsk. Redan vid första stoppet tog det inte lång stund innan första fisken blev krokad och efter det kom huggen på löpande band med flera fina fiskar mellan 5 till 8 kilo men efter en stund dog fisket av och torsken blev svårare och svårare att hitta. Efter en lång period av sökande hittade dom till slut en fin grundtopp som dom trodde på och väl på plats var ekolodet fullt av både betesfisk och stor fisk. I första nedsläppet hann dom knappt ner till botten innan alla tre stod med spöböj. Det fullkomligt kokade med fisk i detta området och grabbarna i guidebåten fick mängder med riktigt fin fisk mellan 10-15 kilo. Team Lysekil lyckades även dom väldigt bra men flera fina torskar där toppfisken tyngde vågen till dryga tio kilo. Mitt i detta kanonfiske kom även en flock späckhuggare på besök och förgyllde fiskedagen.

Dom senaste dagarna har vinden legat på väldigt hårt vilket har gjort fisket ganska mycket svårare, men i guidebåten har det fiskats en del rödspätta vilket har resulterat i många fina fiskar mellan 45 – 51 centimeter, dom har även lagt några drifter efter hälleflundra där dom tyvärr tappade en finare fisk men några drifter senare fick dom revansch och landade en fin flundra på 83 centimeter.

Idag ligger vindarna på riktigt hårt här och morgondagen ser tyvärr ännu värre ut. Så just nu söker vi skydd inne i stugorna och hoppas att vinden lägger sig så småningom.

Tight Lines

Martin & Calle.