Summering av Vesterålen!

Denna vecka har vi haft ett riktigt trevligt gäng från Spanien som är här för första gång samt ett härligt gäng från Ryssland och England!

Första dagen åkte Marcus ut med det Spanska gänget och målet för dagen var stortorsk och storsej. Marcus valde ett område med fina grundtoppar som har levererat fina bra innan. De åkte upp på toppen på 40m och la första driften. När de kom ut på 70 började komma mycket betesfisk på lodet och det började hugga. Första fisken klippte Pers jigg och började rusa. Efter en intensiv kamp med ett par fina rusningar kom fisken upp till ytan och det visade sig vara en fin sej på 10kg. Även de andra i båten började få hugg och upp kommer stora fina sejar som efter ett par schyssta bilder fick återigen simma ner mot djupet. De la om driften och nästan direkt sa det smack i Diegos spö och det här var en bättre fisk. Den tog lina men inte alls lika mycket som sejarna gjorde men den var betydligt tyngre. Efter en tung fight kunde Diego landa sin första torsk och han satte ripan högt med en riktigt fin pjäs på hela 18kg!

Efter slutet av dagen hade alla båtar haft ett fint fiske på stor sej och även mycket torsk hade sett insidan av båtarna.

Under hela veckan har det leverarat bra med stor sej och mycket torsk. Flundrorna har varit passiva denna vecka men vi har ändå kunnat landa ett par stycken!

I tisdags var det dags för långtur och tre båtar tog sikte mot V-berget och Långakanten. Ett spegelplankt hav med lätt bris blev det en riktigt härlig färd ut och när vi kom fram sprack molnen upp och solen tittade fram.

Första släppet gjordes på de första grynnorna man kommer till och det högg direkt. Även därute höll stor sejen till men bland dom kom också fina torskar på över 10kg upp i båten. Marcus guidade engelsmännen i båt 5 och gjorde sitt andra släpp för dagen. Det tog tvärstopp och Marcus visste direkt att det var en stor fisk. Upp kommer en riktigt stor långa som kunde landas fint i båten av Joe. Långan tyngde ner vågen till hela 21kg och mättes till 158cm lång!

De fortsatte drifta och fler långor mellan 10-15kg kom upp i båten. Lite längre bort ser de båt 4 och båt 2 står med fina böjda spön och många fina torskar runt 15kg tas in överbord. Per i båt 4 rapporterar in också att de har tagit två riktigt stora torskar över 20kg! En kort stund senare får Per ett hugg och känner att det känns annorlunda. Upp kommer en fin flundra och blir Per första någonsin!

När dagen går mot sitt slut har alla båtar haft riktigt bra fiske med både stora torskar, stor sej och stora långor. Sista timmen hände det inte mycket och vi valde att vända båtarna hemåt innan mörkret svepte över Vesterålen.

Nästa vecka har vi ett stort gäng från EL-GE Sportfiske som vi varmt välkommnar!

Tight lines,

Oscar och Marcus