Flundrafeber och stortorsk i Nappstraumen.

Ett laddat gäng med 5 båtar påbörjade tisdagen klockan 07.00 för att bege sig på långtur. En 40 min båtresa med ett tänkt snabbt betesfiskestopp som resulterade i en späckhuggaruppvisning utan dess like. Små, stora, blyga och några nyfikna omringade de våra båtar och gav oss en upplevelser som sent kommer glömma. Efter den magiska stunden fiskade vi upp lite sej och makrill och begav oss till första platsen där fiskepasset kunde börja.
Först på listan stod hälleflundran. Crazy Daisyjiggar, makrillar och sej på anti-twistrigs samt flötena gjorde sig redo för att locka till sig havets platta skönheter!
Det dröjde inte länge för ens första flundran var landad och därefter var det ett jämt snack på radion där man gott kunde konstatera att hällen var på hugget idag. Några timmar in i passet hörde vi ett utrop på radion som skiljde sig från de tidigare… Engelsmännen i båt 3 hade lyckats få något riktigt tung på kroken. Efter 25 min drillning och en landningsassistans från Martin kunde man skriva in i historieboken att en 185cm flundra nu var landad. Stor grattis Simon och bra jobbat! Efter en snabb fotosession fick vi glatt se 185an piggt och blött skvätta ned sin omgivning när den blev frisläppt igen.

Dagens fiskepass hade samtliga båtlag torsk och sej i fokus, taggade till tänderna drog alla båtar iväg till lite varierade platser för att försöka lokalisera fisken. Martin & Calle stack rakt norrut i hopp om riktigt fint fiske, väl på plats tog det inte lång tid innan det högg på inte bara ett spö utan fyra spön samtidigt och efter de var var det fullt ös i flera timmar framöver. Mängder av torsk visade upp sig på ekolodet och våra gäster fick verkligen känna på hur bra fisket kan vara här uppe i Lofoten. I Martins båt kom det upp mängder med tork mellan 7-10 kilo med några fina toppfiskar strax under 13 kilo. Calle lyckades även han där deras största torsk för dagen landade på fina 15 kilo. Bengt som aldrig någonsin hade fiskat i Norge tidigare fick mitt i detta torskrace på en något tyngre fisk som efter en kortare fight skulle visa sig vara han livs första fisk här uppe, det var en fin flundra på ca 77cm som efter några snabba bilder fick simma ner i djupet igen. Stort grattis.

Imorgon ser vädret riktigt lovande ut så vi hoppas på en eventuell långtur för att prova lite nya jaktmarker.

Tight Lines

Martin & Calle.