Gigant #2 och galet mängdfiske i Nappstraumen!

Dom senaste dagarnas fiske har vart helt galet bra här i Nappstraumen.

Mängden torsk har många av våra båtlag verkligen fått känna på då våra gubbar i storhyttan fått sjuka mängder med fin fisk mellan 8-15 kilo. Och där våra vänner i båt 2 med Ronnie i spetsen har veckan största torsk på galna 21 kilo.

Som ni säkert såg häromdagen så bjöds det på riktigt finväder så majoriteten av våra båtar valde att åka på långtur för att ge hälleflundran en ärlig chans. Väl på plats efter både makrillkok och späckhuggare så tog det inte lång stund innan våra tyska vänner i guidebåten lyckades landa dagens första flundra på fina 112 centimeter och efter det fullkomligt haglade rapporterna in på radion där båtlag efter båtlag fick känna på hälleflundrans kraft. I Martins båt kom det upp en fin fisk på 100 cm under dagen, men båt 4 med Sören i spetsen fick uppleva någonting som dom sent skulle glömma. Ganska tidigt in på dagen small de på rejält på Sörens spö och till en början trodde dom nästan att de va botten då det kändes helt stumt. Men ganska snart var det inga tvivel då linan helt plötsligt stack ut i sidled och fisken gjorde en jätterusning. Calle som låg ganska nära såg allting och förstod ganska snabbt att de här var någonting utöver det vanliga. Efter nästan 50 minuters kamp lyckades dom tillslut landa denna gigantiska hälleflundra på magiska 211cm och efter några snabba bilder fick gigant #2 simma ner i djupet igen.

Dagen därpå bestämde sig några båtar för att åka till samma område för att göra en liknande satsning där bland annat båt 4 med Calle i spetsen också var med. Redan i första nedsläppet brände några båtar en varsin fisk så redan från start kändes det hett, och det skulle visa sig vara riktigt hett den dagen då båt fyra lyckades landa flera fina fiskar mellan 75 och 110 centimeter och guidebåten lyckades också landa ett par fina flundror under dagen.

Just du ligger vindarna på väldigt hårt här i Nappstraumen, men vi hoppas på att stormen blåser bort inom en snar framtid.

Tight Lines

Martin & Calle.